porywacz_zwlok Napisano 10 Marzec 2019 Udostępnij Napisano 10 Marzec 2019 Witam. Mam dylemat zakupowy. Aktualnie korzystam z zegarka Garmin Forerunner 235 jako źródła informacji o pokonanej trasie oraz telefonu jako nawigacji i jest w tym zestawieniu pewien słaby punkt. Tym słabym punktem jest telefon, który jest duży, prądożerny (potrzebny dodatkowo powerbank) i zamontowany za główką kierownicy, bo to jedyne miejsce, w którym mieści się telefon i dodatkowy prąd. Zastanawiam się czy Garmin 520+ ma sens jako zastępstwo telefonu. Kwestie monitorowania mojej aktywności bez problemu realizuje zegarek, ale pozostają kwestie nawigowania oraz zwykłego zliczania kilometrów jak i prędkości średniej, do których chcę mieć wygodny dostęp w trakcie jazdy. I teraz zastanawiam się czy zostawić telefon a kupić jedynie licznik powiedzmy Sigmy, który obsłuży mi dwa rowery. Czy może Garmina 520 lub inny system, który pomoże mi też w nawigowaniu. Jak z dokładnością map? Jak z potrzebą konsumpcyjną na energię? Jeśli to miałby być garmin to jak współpracuje z innymi urządzeniami rejestracyjnymi jak zegarek, który posiadam? Czy to ma po prostu sens. Odnośnik do komentarza
User56sz Napisano 10 Marzec 2019 Udostępnij Napisano 10 Marzec 2019 A czemu do podstawowych danych podróży nie wykorzystać małego licznika rowerowego. Mam Garmin etrex ale wolę prosty licznik. Odnośnik do komentarza
porywacz_zwlok Napisano 10 Marzec 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Marzec 2019 21 minut temu, User56sz napisał: A czemu do podstawowych danych podróży nie wykorzystać małego licznika rowerowego. Mam Garmin etrex ale wolę prosty licznik. A właśnie. Jest to myśl, ale zapomniałem dodać, że mam dwa rowery, choć pewno przy niektórych licznikach można kilka sprzętów podliczać. Coś nie tak z Etrexem? Odnośnik do komentarza
User56sz Napisano 10 Marzec 2019 Udostępnij Napisano 10 Marzec 2019 Wszystko jest dobrze ale ja osobiście wolę proste rozwiązania. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi