scarecrow Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Hejka, ma ktoś jakiś pomysł dlaczego tak jest jak w filmiku? Wydawało mi się, że lżej to się powinno kręcić (ze 3-4 obroty co najmniej). Jeszcze nie rozbierałem, rower jest nówka, może ktoś już coś podpowie, to będę wiedział co robić jak już rozbiorę Odnośnik do komentarza
MadOnion Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Nie ma czym się martwić, założysz pedzie i będzie te wymagane 3-4 obroty więcej ; ) A jak potrzebujesz jeszcze luźniej to ceramika ;] Odnośnik do komentarza
artfal Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Faktycznie trochę słabo się kręci u mnie przy starszej korbie SLX jest dużo lepiej koło 5-6 obrotów. Musisz rozłożyć i zobaczyć co jest nie tak, przesmaruj oś i dokręć z odpowiednim momentem. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 45 minut temu, artfal napisał: Faktycznie trochę słabo się kręci u mnie przy starszej korbie SLX jest dużo lepiej koło 5-6 obrotów. Musisz rozłożyć i zobaczyć co jest nie tak, przesmaruj oś i dokręć z odpowiednim momentem. Może wystarczy rozjeździć skoro nowy. Może łożyska się trochę zastały i trzeba trochę pognić qunia? Odnośnik do komentarza
scarecrow Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Ok dla pewności zajrzę do środka, przesmaruję, dokręcę, pogonie qunia i dam znać co i jak dzięki!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza
Tejot Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Chwilka, jeśli rower nówka, to i suport pewnie nówka, teraz pytanie jaki, bo shimanowskie na dzień dobry to raczej nie wiatrak, trzeba je "rozjeździć". Odnośnik do komentarza
artfal Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 2 godziny temu, Franz Mauer napisał: Może wystarczy rozjeździć skoro nowy. Może łożyska się trochę zastały i trzeba trochę pognić qunia? Wszystko możliwe, nie można wykluczyć żadnej opcji włącznie z wadą fabryczną Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi