Skocz do zawartości

M-520 czyli szukając skrzypa, rozebrałem rower.

carrera51

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczęło się niewinnie od lekkiego skrzypienia tudzież nieregularnego skrzypa w trakcie jazdy. Pierwsza myśl, stery. Puściłem kierownicę i cisza. Myślę stery. W domu rozebrałem, nasmarowałem, skręciłem. Następny dzień to samo. Korba out, suport sprawdż. Nic. Znowu to samo. Myślę siodełko. Dokręciłem, nic. Na trenażerze cisza. ?????? Szprychy ok. Wreszcie rozebrałem wszystko. Wyczyściłem z niczego i posmarowałem. Znowu a nawet jeszcze gorzej. Wczoraj mój wzrok padł na pedały. Wykręciłem i się na nie patrzę ja sroka w gnat. Zapryskałem i nasmarowałem. Wtedy też pokręciłem śrubką regulacji wpięcia. Odgłos jak styropian na szybie. MAM CIĘ gnoju :D Dzisiejsza jazda tylko w dżwiękach wiatru i mojego dyszenia :D 

Mam nadzieje że komuś to pomoże w przyszłości. 

WściekłyDzik
Opublikowano

miałem to samo kiedyś =D  teraz pierwsze co sprawdzam to pe... spd 

Opublikowano

To mi na przykład skrzypi but. I tak już od dłuższego czasu... zło;-)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 7.03.2019 o 18:34, carrera51 napisał:

Zaczęło się niewinnie od lekkiego skrzypienia tudzież nieregularnego skrzypa w trakcie jazdy. Pierwsza myśl, stery. Puściłem kierownicę i cisza. Myślę stery. W domu rozebrałem, nasmarowałem, skręciłem. Następny dzień to samo. Korba out, suport sprawdż. Nic. Znowu to samo. Myślę siodełko. Dokręciłem, nic. Na trenażerze cisza. ?????? Szprychy ok. Wreszcie rozebrałem wszystko. Wyczyściłem z niczego i posmarowałem. Znowu a nawet jeszcze gorzej. Wczoraj mój wzrok padł na pedały. Wykręciłem i się na nie patrzę ja sroka w gnat. Zapryskałem i nasmarowałem. Wtedy też pokręciłem śrubką regulacji wpięcia. Odgłos jak styropian na szybie. MAM CIĘ gnoju :D Dzisiejsza jazda tylko w dżwiękach wiatru i mojego dyszenia :D 

Mam nadzieje że komuś to pomoże w przyszłości. 

Trochę odkopie temat, mam to samo która cześć naparowałeś i czym ? regulację  śrubki? Niby spryskałem wd40 cały pedał ale cały czas to samo.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, news_ napisał:

Niby spryskałem wd40 cały pedał ale cały czas to samo.

wd40 to bardzo ujowy środek smarny xd

Edytowane przez SzpiceR
  • Lubię to! 1
Opublikowano
2 minuty temu, SzpiceR napisał:

wd40 to bardzo ujowy środek smarny xd

to co proponujesz ?

Opublikowano

Zależy co masz pod ręką, ja pedały w razie potrzeby ogarniam oliwką do łańcucha

Opublikowano
Teraz, SzpiceR napisał:

Zależy co masz pod ręką, ja pedały w razie potrzeby ogarniam oliwką do łańcucha

Dzięki spróbuje, oczywiście łańcucha nie smaruje wd40 :)

Opublikowano

wd40 jak wszyscy wiedzą nie jest smarem tylko środkiem penetrująco-rozluźniającym. Do Smarowania łożysk jest smar lub oliwka jak już.