Skocz do zawartości

Jaki serwis rowerowy polecacie?

uazar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Przymierzam się do wymiany supportu i sterów.

Polecacie jakieś serwisy rowerowe albo sklepy z serwisem w Poznaniu albo okolicach?

Podzielcie się wiedzą. Na pewno się przyda!

Alicja Małgorzata Brygida
Opublikowano

Polecam serwis / sklep w Poznaniu na Starołeckiej (eurobike). Tam kupiłam tam serwisuję. Bardzo mili panowie. Doradzą pomogą pogadaja. Klient u nich nie jest intruzem. Nie narzekam. :)

Jest jeszcze filia tego samego sklepu na Szwajcarskiej. Ale z ta nie mam dużego doswiadczenia. 

Mają stronę swoją internetowa. Cennik też tam jest itd.

Kumpel też niedawno tam kupował i jest zadowolony.

Opublikowano

Polecam Lecznica Rowerów os.Śmiałego P-N

Prowadzi były kolarz super fachowiec i przy tym dobry kontakt.

Opublikowano

Sam nie chcesz się tego podjąć?

Opublikowano
1 godzinę temu, Franz Mauer napisał:

Sam nie chcesz się tego podjąć?

Chciałbym. Za support nawet próbowałem się zabrać ale nie mogłem go odkrecic. Niestety nie wiem jaki jest gwint i boję się że próbując odkręcić w złą stronę zrobię kuku w mufie :)

• 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)

Odgrzewam kotleta i prośba o namiary na jakiś kompetentny serwis rowerowy w Poznaniu, a jeśli zajmowaliby się Meridami to już w ogóle byłoby super :)

Wcześniej jeździłem na rutynowe przeglądy do CCR Sport na Ptasiej koło stadionu i nawet byłem zadowolony. Ale jak potem jak przy okazji oglądałem rowery na sklepie i jeden pan kwestionował co znaczy słowo hardtail i pokazywał i zachwalał mi rowery w zupełnie innym budżecie i specyfikacji niż mu opisałem, to zwątpiłem w ich kompetencje i nowy rower chyba chciałbym serwisować gdzieś indziej 😜

Edytowane przez sajekk
  • 1 rok później...
Opublikowano

Rybczyński "Ryba" przy ul. Szpitalnej?  Swego czasu chyba dobre opinie miał.

Opublikowano

Rowerownia na Grunwaldzkiej, One More Bike  Bukowska,

Opublikowano

Meridy co prawda nie sprzedają ale mechanicy w Colex'ie na Dąbrowskiego są bardzo na plus.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 22.06.2019 o 19:51, elmapeto napisał:

Rowerownia na Grunwaldzkiej, One More Bike  Bukowska,

Ja odradzam ten drugi, nie wiedzieli jak poskładać mój rower. Kaseta nie dokręcona, linki od przerzutek nie z tej strony kierownicy, po 2 tygodniach zadzwonili, ze mam odebrac rower bo nie sa w stanie go zlozyc i nic im nie musze placic.Zawiozlem do gościa na Naramowicka do krossa i złożył wszystko w jeden dzień. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 22.06.2019 o 21:40, pavello napisał:

Meridy co prawda nie sprzedają ale mechanicy w Colex'ie na Dąbrowskiego są bardzo na plus.

Dokładnie. Fachowcy pierwsza klasa - ostatnio temat z trenażerem (Wahoo kickr core i brak obsługi kaset 12-ek plus moja merida big nine ltd oczywiście na 1x12), wszyscy mówili mi ze temat pozamiatane tj nie da się wpiąć go do trenażera a chłopaki z colex-a ogarnęli temat pięknie. 

• 2 lata później...
Opublikowano

Kajtek serwis naramowice polecam. Rowerownia dalekie terminy