Skocz do zawartości

Garmin - kontrola regeneracji

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

zastanawiam się nad funkcją w niektórych urządzeniach Garmina, wyposażonych w asystenta odpoczynku. Dajmy na to, mój Edge po każdej aktywności podaje mi szacunkowy Czas odpoczynku jaki jego zdaniem trzeba do uzyskania pełni sił przed kolejnym wysiłkiem. 

Natomiast gdy potem ruszam z następną aktywnością, po kilku minutach jazdy Garmin wyświetla mi Informację o Kontroli regeneracji. I mimo, że przy codziennej jeździe praktycznie nigdy nie dochowałem nakazanego czasu odpoczynku, prawie zawsze był on krótszy, kontrola regeneracji wypadała na poziomie "dobra". Garmina Edge mam krótko, ale nigdy nie widziałem innego komunikatu niż "dobra". 

Ktoś wie, jaki algorytm rządzi tym parametrem, jak to jest obliczane i co ma wpływ na tę wartość (tętno spoczynkowe?)

A czasem w czasie jazdy nie jest wyświetlane "przygotowanie wydolnościowe"? I to jest podawane na podstawie mocy i tętna z tego co zdążyłem zaobserwować. 

A no widzisz, ja ma Edge od samego początku jak mam pomiar, to nie wiem jak jest bez. Ale wlasnie wróciłem z treningu i dokładnie u mnie pokazuje Przygotowanie wydolnościowe. Może bez pomiaru jest trochę inaczej. 

Cześć. Gdzie włączyć w edge 830 wspomnianą wyżej w temacie kontrole regeneracji?U kolegi w 520 po rozpoczęciu aktywności wyświetla się z automatu, nie mogę tej opcji wyszukać w 830. 

Taki mały komentarz do pierwszej wiadomości w tym temacie - szacunkowy czas odpoczynku sugeruje takowy dla takiej samej aktywności jak dla tej dla której został wyliczony - nie dla każdej innej.