kbn Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 Cześć, Szukam lemondki do roweru szosowego na ultra dystanse. Czy możecie jakąś polecić? Nie zależy mi na tym żeby być jak najbardziej aero, ale żeby pozycja była jak najbardziej komfortowa. Budżet do 250 zł. Z góry dzięki
LuQ Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 Cześć, ja osobiście miałem podobne wymagania jak Ty. Ma być komfortowo na długich dystansach a pozycja aero na drugim planie. Wybrałem lemondkę Tranz-X Tri BAR JD-TB12. Nie znalazłem innej lemondki która by miała tak wysoko umiejscowione pady nad kierownicą co w moim przypadku było priorytetem. Dla mnie im wyżej tym lepiej, ma być komfortowo a nie aero bo i tak używam jej w gravelu jak jeżdżę z sakwami/bikepackingowo. Jest kilka filmików na youtube o tym modelu to sobie możesz obejrzeć jak to wygląda. Minusy? Taki sobie system mocowania do kierownicy i brak regulacji lemondki na długość (pady można regulować na boki więc to na plus).
kbn Opublikowano 8 Marca 2019 Autor Opublikowano 8 Marca 2019 W dniu 6.03.2019 o 10:27, LuQ napisał: Cześć, ja osobiście miałem podobne wymagania jak Ty. Ma być komfortowo na długich dystansach a pozycja aero na drugim planie. Wybrałem lemondkę Tranz-X Tri BAR JD-TB12. Nie znalazłem innej lemondki która by miała tak wysoko umiejscowione pady nad kierownicą co w moim przypadku było priorytetem. Dla mnie im wyżej tym lepiej, ma być komfortowo a nie aero bo i tak używam jej w gravelu jak jeżdżę z sakwami/bikepackingowo. Jest kilka filmików na youtube o tym modelu to sobie możesz obejrzeć jak to wygląda. Minusy? Taki sobie system mocowania do kierownicy i brak regulacji lemondki na długość (pady można regulować na boki więc to na plus). Niestety nie jest ona nigdzie dostępna
LuQ Opublikowano 8 Marca 2019 Opublikowano 8 Marca 2019 Godzinę temu, kbn napisał: Niestety nie jest ona nigdzie dostępna Sprawdź tutaj, wydaje mi się że właśnie u nich zamawiałem: https://rowery-sopot.pl/import-z-systemu-magazynowego/4299-lemondka-tranz-x-tri-bar-318-254.html 2
kbn Opublikowano 8 Marca 2019 Autor Opublikowano 8 Marca 2019 Godzinę temu, LuQ napisał: Sprawdź tutaj, wydaje mi się że właśnie u nich zamawiałem: https://rowery-sopot.pl/import-z-systemu-magazynowego/4299-lemondka-tranz-x-tri-bar-318-254.html A jeszcze spytam. Nie są te rączki za krótkie? Mam 182 cm wzrostu.
Rekomendowane odpowiedzi