szymon_talaga26 Opublikowano 5 Marca 2019 Opublikowano 5 Marca 2019 Mam do was pytanie odnośnie systemu tubeless. Otóż mam zakupione mleko, wentylki, taśmę na obręcz, obręcze tubeless ready lecz opony przez moja nie uwagę zamówiłem bez systemu tubeless ready a są to maxxis minion dhf i dhr na koła 26. Moje pytanie zatem brzmi czy mogę spokojnie robić tubeless i nie bać się ze powietrze będzie uciekało, czy lepiej odpuścić?
Gość Opublikowano 5 Marca 2019 Opublikowano 5 Marca 2019 Jeśli są to zwijane to powinny z odpowiednią ilością mleka w środku bez większych problemów się uszczelnić.
szymon_talaga26 Opublikowano 5 Marca 2019 Autor Opublikowano 5 Marca 2019 @SpiderMAN tak, są to opony zwijane
Gość Opublikowano 5 Marca 2019 Opublikowano 5 Marca 2019 Teraz, szymon_talaga26 napisał: @SpiderMAN tak, są to opony zwijane Zanim zalejesz je mlekiem spróbuj złożyć koła bez dętek na wodzie z mydlinami, będziesz widział po napompowani czy masz dużą utratę powietrza i gdzie ją masz.
Ares Opublikowano 5 Marca 2019 Opublikowano 5 Marca 2019 1 godzinę temu, szymon_talaga26 napisał: Mam do was pytanie odnośnie systemu tubeless. Otóż mam zakupione mleko, wentylki, taśmę na obręcz, obręcze tubeless ready lecz opony przez moja nie uwagę zamówiłem bez systemu tubeless ready a są to maxxis minion dhf i dhr na koła 26. Moje pytanie zatem brzmi czy mogę spokojnie robić tubeless i nie bać się ze powietrze będzie uciekało, czy lepiej odpuścić? Niestety ale oznaczenie TR nie jest podawane bez powodu. Obawiam się, że czeka Cię coś w stylu szczęśliwego losu. Uda się lub nie. Gdyby po tym co napisał przedmówca nie było efektów lub wcale nie dało się nawet nadmuchać opony by wskoczyła to robisz patent z dętką. Dajesz dętkę, dmuchasz spore ciśnienie i zostawiasz na dzień lub dwa.
szymon_talaga26 Opublikowano 5 Marca 2019 Autor Opublikowano 5 Marca 2019 11 minut temu, Ares napisał: Niestety ale oznaczenie TR nie jest podawane bez powodu. Obawiam się, że czeka Cię coś w stylu szczęśliwego losu. Uda się lub nie. Gdyby po tym co napisał przedmówca nie było efektów lub wcale nie dało się nawet nadmuchać opony by wskoczyła to robisz patent z dętką. Dajesz dętkę, dmuchasz spore ciśnienie i zostawiasz na dzień lub dwa. i po tych paru dniach wlewam mleko?
Ares Opublikowano 5 Marca 2019 Opublikowano 5 Marca 2019 Tak bo cały myk polega na tym by opona była mocno spasowana czyli stopka opony poprawnie siadła na obręczy. Innymi słowy próbuj bo zawsze jest szans, że nie będziesz miał jakiś kłopotów. W razie rozwoju sytuacji będziesz się martwił. Ostatnia szansa jak by wszystko zawiodło to system Ghetto.
Gość Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 8 godzin temu, Ares napisał: Niestety ale oznaczenie TR nie jest podawane bez powodu. Obawiam się, że czeka Cię coś w stylu szczęśliwego losu. Uda się lub nie. Gdyby po tym co napisał przedmówca nie było efektów lub wcale nie dało się nawet nadmuchać opony by wskoczyła to robisz patent z dętką. Dajesz dętkę, dmuchasz spore ciśnienie i zostawiasz na dzień lub dwa. Dokładnie tak, powinny się uszczelnić, ale wcale nie muszą.
Rekomendowane odpowiedzi