Skocz do zawartości

RockShox Revelation 150mm - przy mocnym hamowaniu wydaje niepokojące dźwięki.

Fleshaa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam problem z RockShox Revelation 150mm. Otóż amortyzator przy nagłym hamowaniu przednim hamulcem albo ruszaniem nim na boki trzymając koło wydaje z siebie dziwne dzwięki, takie jakby coś "pstrykało" w nim. Ostatnio był serwisowany ok. rok temu. Dodam, że przy zakupie roweru(używany) nie było nic takiego słychać, tylko po kilku dniach od zakupu to się zaczęło. Amortyzator nie jest na gwarancji. Co może być przyczyną tego "pstrykania"?

Właśnie dlatego nie kupuję używanych rowerów ani części ...oczywiście rozumiem, że nie każdy dysponuję od ręki kasą na nowy rower, ale w większości sklepów są raty 0% i Nowy to Nowy jest gwarancja producenta i gwarancja, że nikt nie używał roweru niezgodnie z przeznaczeniem...w zeszłym roku kupiłem rower na wyprzedaży pożyczając kasę od rodziny, bo akurat miałem inne wydatki i pustkę na koncie...części kupuję Nowe albo zdemontowane z Nowych rowerów... szacunek

Nie ma żadnej gwarancji producentów jak idzie o amortyzację a przynajmniej w takiej formie by od razu skreślać używane rowery. Serwisy autoryzowane są co rok zalewane setkami wadliwych, żle poskładanych amorów czy damperów. Tyle samo ludzi odchodzi z kwitkiem. U mnie w dwóch nowych rowerach kłopoty z damperami gdzie albo odrzucali gwarancję albo żle ją wykonywali. W innych sprawach to nawet nie wysyłałem bo od razu miałem informację, że odrzucą. 

W kwestii tytułowego zagadnienia amory tej klasy i producenta lubiły strzelać na sterówce. Lub mogą strzelać przez brud na sterach. Od tego bym zaczął bo wyczyścić stery i przesmarować to każdy potrafi.