Skocz do zawartości

DT Swiss Two in One 3 - czy tę manetkę da się połączyć z amortyztorem RS Reba RL ?

arwo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy manetkę DT Swiss Two in One 3 pozycyjną da się "pożenić" z RS Reba RL?

Pozdrawiam

Opublikowano

Obawiam się, że ciężko będzie znaleźć jakąś informację w necie. Szukalem kiedyś. Jeśli masz dostęp do takiej manetki to musisz spróbować. Wszystko rozbija się o skok linki, który zamyka lub otwiera amortyzator.

Opublikowano

Ja mam Rideloc'a 3 pozycyjnego z Rebą i dało się ożenić. Jak chodzi o działanie to ja zmieniłem tłumik na SIDowski tłumik DNA z FloodGate'm i działa nie mniej na motion Control też będzie działać ale czy środkowa pozycja będzie przytłumiać? Powinno ale głowy nie dam.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 5.03.2019 o 21:33, Kruk napisał:

Ja mam Rideloc'a 3 pozycyjnego z Rebą i dało się ożenić. Jak chodzi o działanie to ja zmieniłem tłumik na SIDowski tłumik DNA z FloodGate'm i działa nie mniej na motion Control też będzie działać ale czy środkowa pozycja będzie przytłumiać? Powinno ale głowy nie dam.

Kurde, a możesz coś więcej o tym napisać? Coś się poprawiło na tym tłumiku?  A Manetka? Jakieś foty?

Opublikowano

Rideloc wygląda tak:

scott-rideloc-lever-scale-p327624-502245

Dla mnie jest lepsza od RS;owych bo jest cała z alu , Działa prawidłowo hehehe :D Ja bym jej nie wymienił na inną chyba że na jakąś bardziej dyskretną, bo co jak co, ją widać, i dla ludzi którzy lubią CleanLook to może w oczy boleć.

Nie mniej jest w zestawie adapter do RS'ów także Reba, Sid, czy inny amor spokojnie ją przyjmie. Jakość wykonania ładna, nie ma bubli jakiś czy niedociągnięć. Wszystko działa na mosiężnych tulejach także nie ma problemu :) 

Opublikowano
Rideloc wygląda tak:
scott-rideloc-lever-scale-p327624-502245_image.jpg&key=b9a2d418faeac9fcb2ba5d0be788cab19d5c7223056552915427242341bda8a9
Dla mnie jest lepsza od RS;owych bo jest cała z alu , Działa prawidłowo hehehe  Ja bym jej nie wymienił na inną chyba że na jakąś bardziej dyskretną, bo co jak co, ją widać, i dla ludzi którzy lubią CleanLook to może w oczy boleć.
Nie mniej jest w zestawie adapter do RS'ów także Reba, Sid, czy inny amor spokojnie ją przyjmie. Jakość wykonania ładna, nie ma bubli jakiś czy niedociągnięć. Wszystko działa na mosiężnych tulejach także nie ma problemu  
Też mam tą manetkę u siebie. Bardzo dobrze i precyzyjnie pracuje - u mnie na trzy.
Fakt, jest dość... wysoka. Ale jakby ją dać na dół to zrobi się tak dyskretna jak manetka przerzutki. No ale do tego potrzebny jest napęd 1x ileś tam.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

• Lubię to! 1