Skocz do zawartości

[Szosa]Zestaw Kaseta + Łańcuch

Fazi

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do wymiany łańcucha i kasety. Chętnie się dowiem czy jest inne ciekawe zestawienie godne uwagi w tej cenie...?

zestaw.jpg

Edytowane przez Fazi

Ja bym sobie wziął łańcuch shimano 11 jakąś, ogólnie wiadomo że 11 łańcuchy lepiej chodzą na 10 napędach nawet najlepsze 10 są gorsze niż 11 z prostego powodu, 10 nie mają szlifowanych ogniw od strony napędu, 9 to miały 10 tylko jedną a w 11 do tego wrócili.

Kup jakiś CN hg 601 ze spinką i lepiej zrobisz .

Czytałeś  trochę na forum? Tak będzie działać i to lepiej miałem takie połączenie i działało lepiej niż na łańcuchu XT 10 rzędowym. Chcesz to nie wierz ale dobrze Ci radzę. Jestem purystą jak chodzi o regulacje wszystkiego w rowerze aż do padnięcia. 

Aha, to zrób jak chcesz, ja po tym jak kupiłem napęd XT 10 rzędowy i słyszałem jak działa a potem jak działał na 11 rzędowym łańcuchu XT Cn Hg701 to nie polecę 10 nikomu, przynajmniej tych starych Shimano, powód jest prosty i już o nim wspominałem, ogniwa wewnętrzne (te od strony koła i kasety) nie są szlifowane, gorzej się dlatego taki łańcuch zapina na koronkach kasety i jest głośniejszy a jak głośniejszy to znak że się mocniej ściera.