Skocz do zawartości

Fox 32 talas ctd fit 120-150mm - stery 1 1/8 na 1 1/4.

Szczuplyniak

Rekomendowane odpowiedzi

Szczuplyniak

Witam szajbajki, jestem tu bo ciekawi mnie ta kwiestia. Moj fox ma rure 1 1/4 (Góra) i 1,4'(dół) i pytanie czy będzie pasował do jakichkolwiek łożysk. I czy da sie przerobić to tak, by z gornej miski 1 1/8 zrobic 1 1/4?? Amor sprzedaje ale pytam z ciekawości. 

Trzeba odpowiednie łożyska kupić pod 1 i 1/4 oczywiście pod konkretną ramę. Przerobić zawsze się da z cieńszej rury sterowej do większego główki ramy odwrotnie ciężko( ja tylko widziałem przejście ramy z 1 i 1/8 z dołu na 1,5 cala ale takie łożyska są drogie :) ) 

• Lubię to! 1

Jak chodzi Ci o te co z ramy w której jest mufa sterów 1i 1/8 do tapered to koszt około 200 złotych gdzieś ktoś linkował je na forum. A jak chodzi o stery do Twojego amora pod 1 i 1/4 to nie wiem poszukaj na allegro.

Szczuplyniak

Chodzi mi o takie, gdzie przy ramie z główka tapered 1 1/8 i 1,5' i takie lozyska w która tą glowke obsłużą ale w szerokosci 1 1/4, to by musialy byc miski z jakimiś mniejszymi kulkami czy cos w tym stylu. Właśnie o to mi chodziło w głównym pytaniu 

Edytowane przez Szczuplyniak
Nie dopisanie szczegółu

Aha aa to nie wiem  to musisz poszukać po necie, ale obawiam się że jak amor jest cały pod 1 1/4 to i taka rama musi być czyli nietypowa.

Edytowane przez Kruk