stepniak.p Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 Hej Borykam sie z pewna zagwostka. Mam kasete SLX M-7000 11-rzedowa i teraz trzeba zakupic korbe i reszte napedu 2x11..... Teraz pytanie czy do tej kasety mozna troche zaoszczedzic i zalozyc korbe Deore M-6000 z napedu 2x10 ? Czy bedzie problem z kompatybilnością i powinna byc korba SLX 2x11 a nie Deore 2x10 Co o tym sadzicie ? Pozdrawiam
dredi91 Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 Cześć, tak możesz założyć korbę Deore. Linia łańcucha jest taka sama jak w korbie SLX Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gość Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 Suport też będziesz wymieniał?Jak tak to pamiętaj by dobrze powkładać podkładki dystansowe, między mufę a nakrętke wkładu suportu
stepniak.p Opublikowano 1 Marca 2019 Autor Opublikowano 1 Marca 2019 Tak, wszystko idzie nowe. Tylko jeszcze nie do konca wiem o co chodzi z tymi dwoma rodzajami korb : 1) zwykla 2) z przesunieciem i nie wiem jak to dopasowac i czym sie sugerowac przy doborze ?
jaro0011 Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 (edytowane) Przesunięcie jest dla ram które są w systemie boost (tylna oś 148mm) - wtedy linia łańcucha jest inna i korba musi być odsunięta trochę bardziej od mufy niż w ramach z osią 142. Edytowane 1 Marca 2019 przez jaro0011
Kruk Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 Szczerze? to możesz nawet korbę mieć od 9 rzędowego napędu serio... Ja jeździłem z korbą 9 XT z łańcuchem XT 11 rzędowym ,działało baaardzo dobrze. Korby nie mają takiego znaczenia jak chodzi o rzędowość, także możesz mieć jaką chcesz.Zresztą w necie pełno jest miksów różnych korb z napędami 11 rzędowymi.
Rekomendowane odpowiedzi