Remigiusz Banach Napisano 7 Maj 2017 Udostępnij Napisano 7 Maj 2017 Jakiś czas temu pojawiła się ciekawa darmowa aplikacja Relive Cycling http://www.relive.cc, która automatycznie robi film z wizualizacją przejechanej trasy. Aplikacja łączy się ze Stravą i Garmin Connect. Film generują się automatycznie (oczywiście z jakimiś opóźnieniem czasowym) po zakończeniu jazdy i zarejestrowaniu je w Stravie lub Garmin Connect. Przykładowa moja wizualizacja z dzisiejszej przejażdżki: Przejażdżka przed obiadem i imprezą :) 6 Odnośnik do komentarza
scarecrow Napisano 10 Maj 2017 Udostępnij Napisano 10 Maj 2017 Całkiem fajnie to wygląda - taki bajerek P.S. Zawsze mi się marzy przejechać trasę w jakimś fajnym/dziwnym kształcie jakiś napis czy serduszko dla żony Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 10 Maj 2017 Udostępnij Napisano 10 Maj 2017 To prawda, fajna. Uzywam od kilku miesięcy. Szkoda tylko, że nie można w ten sposób przerobić zapisy historycznych tras (pewnie w niedalekiej przyszłosci) Odnośnik do komentarza
muszyniak Napisano 15 Maj 2017 Udostępnij Napisano 15 Maj 2017 Fajne to - efektownie wygląda Odnośnik do komentarza
marcin14785252 Napisano 18 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipiec 2017 A jak działa z endo? Połączyłem konto i co teraz? Wystarczy, że przejadę trasę, a samo wygeneruje filmik? Odnośnik do komentarza
nctrns Napisano 18 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipiec 2017 Trasa minimum 5km i wygeneruje się automatycznie. Dostaniesz maila z linkiem, a jak masz aplikację na telefonie to dostaniesz powiadomienie. Odnośnik do komentarza
malkontent Napisano 18 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipiec 2017 Coś takiego robi też Polar Flow. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 18 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipiec 2017 Fajnie to wygląda. Jak zapowiedź etapu przed kolejnym dniem na Tour de France. Odnośnik do komentarza
Antyszprycha Napisano 18 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipiec 2017 Współpracuje tez z endomondo ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza
pmedela Napisano 18 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipiec 2017 A jak działa z endo? Połączyłem konto i co teraz? Wystarczy, że przejadę trasę, a samo wygeneruje filmik? Jak połączyłeś z Endomondo, skoro nie ma go w dostępnych aplikacjach? Odnośnik do komentarza
marcin14785252 Napisano 18 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipiec 2017 Heee? Odnośnik do komentarza
Antyszprycha Napisano 18 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipiec 2017 Czy można tez zwizualizować przejechane wcześniej trasy czy jedynie te od momentu którego konto zostało połączone ? Odnośnik do komentarza
pmedela Napisano 18 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipiec 2017 Heee? Kurcze, u mnie jest tak: Odnośnik do komentarza
nctrns Napisano 18 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipiec 2017 42 minuty temu, adambike napisał: Czy można tez zwizualizować przejechane wcześniej trasy czy jedynie te od momentu którego konto zostało połączone ? Tylko od momentu połączenia. Odnośnik do komentarza
Antyszprycha Napisano 18 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipiec 2017 musi być włączone endoondo czy jak jadę na mio a potem współdzieli trasę z endo to też zrobi wizualizację ? Odnośnik do komentarza
Antyszprycha Napisano 18 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipiec 2017 Jestem już po pierwszej przejażdżce z aplikacja relive cycling (pomijając fakt ze zaliczyłem biały upadek zostawiajac skore prawej. Igi na asfalcie bo pszczola wleciała mi pod kask i złamałem tylna świeża przerzutkę xt to wizualizacja trasy jest mega fajna. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza
Antyszprycha Napisano 21 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 21 Lipiec 2017 Dnia 18.07.2017 o 16:23, nctrns napisał: Też zrobi U mnie nie działa, jeśli mam włączone mio bez endo w tel a później zsynchronizuje sie z endo to nie tworzy wizualizacji. Jak to jest u Ciebie ? Odnośnik do komentarza
nctrns Napisano 21 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 21 Lipiec 2017 Dziwne. Ja korzystam z Garmina I Stravy. Ale co do zasady, jeśli jazda pojawia się na endomondo, to relive powinien zadziałać.Mio wrzuca twoje aktywności jako publiczne? Tapatalk'd Odnośnik do komentarza
perfectstrenger Napisano 24 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 24 Wrzesień 2017 Witam, zainstalowałem obie apki na smartfonie: Relive i Endomondo, połączyłem je (w ustawieniach Relive mam, że połączono z Endo), przejechałem w niecałe 2 godziny prawie 30km i nic się nie dzieje. Upłynęło ponad 30 godzin od zapisania trasy w endomondo. W ustawieniach Endo mam, że trasę widzą tylko znajomi, ale Relive o dostęp do danych nie prosiło, więc to chyba nie ma znaczenia. Po zalogowaniu do Relive jest napisane, że mam czekać i wyśle mi link jak film będzie gotowy. Trasę wrzucam ręcznie na Facebook'a po kilku godzinach i jest widoczna. Może coś trzeba jeszcze ustawić? Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 24 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 24 Wrzesień 2017 (edytowane) Dnia 18.07.2017 o 13:31, adambike napisał: musi być włączone endoondo czy jak jadę na mio a potem współdzieli trasę z endo to też zrobi wizualizację ? Musisz sparować sobie w Mio Share to wtedy po przesłaniu danych automatycznie zostaje obrabiane przez relive.cc i wysłane na mail 12 minut temu, perfectstrenger napisał: Witam, zainstalowałem obie apki na smartfonie: Relive i Endomondo, połączyłem je (w ustawieniach Relive mam, że połączono z Endo), przejechałem w niecałe 2 godziny prawie 30km i nic się nie dzieje. Upłynęło ponad 30 godzin od zapisania trasy w endomondo. W ustawieniach Endo mam, że trasę widzą tylko znajomi, ale Relive o dostęp do danych nie prosiło, więc to chyba nie ma znaczenia. Po zalogowaniu do Relive jest napisane, że mam czekać i wyśle mi link jak film będzie gotowy. Trasę wrzucam ręcznie na Facebook'a po kilku godzinach i jest widoczna. Może coś trzeba jeszcze ustawić? Dziwne. Ja mam sparowane ze Stravą i Mio. Zwykle po wysłaniu danych mam odpowiedź na mail po ok. 20 minutach. Czasem zdarza się dłużej, jak trasa jest skomplikowana, długa, ma wiele punktów - wówczas trwa to 2-3 godziny. Edytowane 24 Wrzesień 2017 przez Franz Mauer Odnośnik do komentarza
ShyneDeux Napisano 19 Czerwiec 2018 Udostępnij Napisano 19 Czerwiec 2018 Zdaje się, że teraz darmowa wersja tworzy jedynie czarno-białe wersje filmów. Wersja płatna oferuje kolorowe filmy, z większą ilością detali, a także pozwala tworzyć filmy z wcześniejszych przejazdów, tych sprzed założenia konta na Relive. Niestety taka przyjemność kosztuje 11 dolarów miesięcznie, więc niemało. Pomyłka - filmy nie są czarno-białe, tylko po prostu wybrałem niewłaściwą opcję (show landscape). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi