Remigiusz Banach Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 Jakiś czas temu pojawiła się ciekawa darmowa aplikacja Relive Cycling http://www.relive.cc, która automatycznie robi film z wizualizacją przejechanej trasy. Aplikacja łączy się ze Stravą i Garmin Connect. Film generują się automatycznie (oczywiście z jakimiś opóźnieniem czasowym) po zakończeniu jazdy i zarejestrowaniu je w Stravie lub Garmin Connect. Przykładowa moja wizualizacja z dzisiejszej przejażdżki: Przejażdżka przed obiadem i imprezą :) 6
scarecrow Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 Całkiem fajnie to wygląda - taki bajerek P.S. Zawsze mi się marzy przejechać trasę w jakimś fajnym/dziwnym kształcie jakiś napis czy serduszko dla żony
Franz Mauer Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 To prawda, fajna. Uzywam od kilku miesięcy. Szkoda tylko, że nie można w ten sposób przerobić zapisy historycznych tras (pewnie w niedalekiej przyszłosci)
marcin14785252 Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 A jak działa z endo? Połączyłem konto i co teraz? Wystarczy, że przejadę trasę, a samo wygeneruje filmik?
nctrns Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 Trasa minimum 5km i wygeneruje się automatycznie. Dostaniesz maila z linkiem, a jak masz aplikację na telefonie to dostaniesz powiadomienie.
Gość Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 Fajnie to wygląda. Jak zapowiedź etapu przed kolejnym dniem na Tour de France.
Antyszprycha Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 Współpracuje tez z endomondo ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
pmedela Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 A jak działa z endo? Połączyłem konto i co teraz? Wystarczy, że przejadę trasę, a samo wygeneruje filmik? Jak połączyłeś z Endomondo, skoro nie ma go w dostępnych aplikacjach?
Antyszprycha Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 Czy można tez zwizualizować przejechane wcześniej trasy czy jedynie te od momentu którego konto zostało połączone ?
nctrns Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 42 minuty temu, adambike napisał: Czy można tez zwizualizować przejechane wcześniej trasy czy jedynie te od momentu którego konto zostało połączone ? Tylko od momentu połączenia.
Antyszprycha Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 musi być włączone endoondo czy jak jadę na mio a potem współdzieli trasę z endo to też zrobi wizualizację ?
Antyszprycha Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 Jestem już po pierwszej przejażdżce z aplikacja relive cycling (pomijając fakt ze zaliczyłem biały upadek zostawiajac skore prawej. Igi na asfalcie bo pszczola wleciała mi pod kask i złamałem tylna świeża przerzutkę xt to wizualizacja trasy jest mega fajna. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Antyszprycha Opublikowano 21 Lipca 2017 Opublikowano 21 Lipca 2017 Dnia 18.07.2017 o 16:23, nctrns napisał: Też zrobi U mnie nie działa, jeśli mam włączone mio bez endo w tel a później zsynchronizuje sie z endo to nie tworzy wizualizacji. Jak to jest u Ciebie ?
nctrns Opublikowano 21 Lipca 2017 Opublikowano 21 Lipca 2017 Dziwne. Ja korzystam z Garmina I Stravy. Ale co do zasady, jeśli jazda pojawia się na endomondo, to relive powinien zadziałać.Mio wrzuca twoje aktywności jako publiczne? Tapatalk'd
perfectstrenger Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 Witam, zainstalowałem obie apki na smartfonie: Relive i Endomondo, połączyłem je (w ustawieniach Relive mam, że połączono z Endo), przejechałem w niecałe 2 godziny prawie 30km i nic się nie dzieje. Upłynęło ponad 30 godzin od zapisania trasy w endomondo. W ustawieniach Endo mam, że trasę widzą tylko znajomi, ale Relive o dostęp do danych nie prosiło, więc to chyba nie ma znaczenia. Po zalogowaniu do Relive jest napisane, że mam czekać i wyśle mi link jak film będzie gotowy. Trasę wrzucam ręcznie na Facebook'a po kilku godzinach i jest widoczna. Może coś trzeba jeszcze ustawić?
Franz Mauer Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 (edytowane) Dnia 18.07.2017 o 13:31, adambike napisał: musi być włączone endoondo czy jak jadę na mio a potem współdzieli trasę z endo to też zrobi wizualizację ? Musisz sparować sobie w Mio Share to wtedy po przesłaniu danych automatycznie zostaje obrabiane przez relive.cc i wysłane na mail 12 minut temu, perfectstrenger napisał: Witam, zainstalowałem obie apki na smartfonie: Relive i Endomondo, połączyłem je (w ustawieniach Relive mam, że połączono z Endo), przejechałem w niecałe 2 godziny prawie 30km i nic się nie dzieje. Upłynęło ponad 30 godzin od zapisania trasy w endomondo. W ustawieniach Endo mam, że trasę widzą tylko znajomi, ale Relive o dostęp do danych nie prosiło, więc to chyba nie ma znaczenia. Po zalogowaniu do Relive jest napisane, że mam czekać i wyśle mi link jak film będzie gotowy. Trasę wrzucam ręcznie na Facebook'a po kilku godzinach i jest widoczna. Może coś trzeba jeszcze ustawić? Dziwne. Ja mam sparowane ze Stravą i Mio. Zwykle po wysłaniu danych mam odpowiedź na mail po ok. 20 minutach. Czasem zdarza się dłużej, jak trasa jest skomplikowana, długa, ma wiele punktów - wówczas trwa to 2-3 godziny. Edytowane 24 Września 2017 przez Franz Mauer
ShyneDeux Opublikowano 19 Czerwca 2018 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zdaje się, że teraz darmowa wersja tworzy jedynie czarno-białe wersje filmów. Wersja płatna oferuje kolorowe filmy, z większą ilością detali, a także pozwala tworzyć filmy z wcześniejszych przejazdów, tych sprzed założenia konta na Relive. Niestety taka przyjemność kosztuje 11 dolarów miesięcznie, więc niemało. Pomyłka - filmy nie są czarno-białe, tylko po prostu wybrałem niewłaściwą opcję (show landscape).
Rekomendowane odpowiedzi