mlp09okn Opublikowano 26 Lutego 2019 Opublikowano 26 Lutego 2019 Witam! Ostatnio zauważyłem oderwany kawałek gumy przy amortyzatorze (zaznaczone na zdjęciu). Mogę z tym normalnie jeździć czy wymaga to natychmiastowej naprawy i nie powinno się z tym jeździć? Amortyzator to SR SUNTOUR CR-7V, 40mm, coil spring. Pozdrawiam
seraph Opublikowano 26 Lutego 2019 Opublikowano 26 Lutego 2019 To uszczelka kurzowa. Teoretycznie bez tego to kurz i brud będzie miał styczność z uszczelkami olejowymi i je zniszczy, ale w praktyce to w tak tanich modelach nawet jak one są całe to tak średnio chronią. Jak znajdziesz na wymianę to warto wymienić - zależy jak mocno Ci zależy na tym widelcu, bo stan lag wskazuje, że on już nie jest pierwszej świeżości.
ACTIVIA Opublikowano 26 Lutego 2019 Opublikowano 26 Lutego 2019 23 minuty temu, mlp09okn napisał: Witam! Ostatnio zauważyłem oderwany kawałek gumy przy amortyzatorze (zaznaczone na zdjęciu). Mogę z tym normalnie jeździć czy wymaga to natychmiastowej naprawy i nie powinno się z tym jeździć? Amortyzator to SR SUNTOUR CR-7V, 40mm, coil spring. Ja na twoim miejscu szukał bym nowego bo z wyglądu to na złom się tylko nadaje. Rury goleniowe to na pewno rdza już zżarła a co dopiero ślizgi i uszczelki
Gość Opublikowano 26 Lutego 2019 Opublikowano 26 Lutego 2019 1 godzinę temu, mlp09okn napisał: Mogę z tym normalnie jeździć czy wymaga to natychmiastowej naprawy i nie powinno się z tym jeździć? Możesz jednak nie spodziewaj się, że amor będzie spełniał swoją funkcje. W końcu zatrze się na amen. Wymiana uszczelek i serwis sprawią, że jeszcze jakiś czas amor Ci posłuży ale myśl nad nowym, bo tak będzie najrozsądniej.
Kruk Opublikowano 26 Lutego 2019 Opublikowano 26 Lutego 2019 To nie amortyzator a kowadło, nazywając taki uginacz amorem to pogarda dla dobrych amortyzatorów Albo wymień na nowy albo szukaj z jakiegoś uszkodzonego uginacza takiej gumy.
Gość Opublikowano 26 Lutego 2019 Opublikowano 26 Lutego 2019 21 minut temu, Kruk napisał: szukaj z jakiegoś uszkodzonego uginacza takiej gumy. 25 zeta kosztuje nowa 😉
Rekomendowane odpowiedzi