Skocz do zawartości

SR SUNTOUR CR-7V, 40mm, coil spring - oderwany kawałek gumy przy prawej ladze.

mlp09okn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatnio zauważyłem oderwany kawałek gumy przy amortyzatorze (zaznaczone na zdjęciu). Mogę z tym normalnie jeździć czy wymaga to natychmiastowej naprawy i nie powinno się z tym jeździć? Amortyzator to SR SUNTOUR CR-7V, 40mm, coil spring.

Pozdrawiam

20190226_152635.jpg

Opublikowano

To uszczelka kurzowa. Teoretycznie bez tego to kurz i brud będzie miał styczność z uszczelkami olejowymi i je zniszczy, ale w praktyce to w tak tanich modelach nawet jak one są całe to tak średnio chronią. Jak znajdziesz na wymianę to warto wymienić - zależy jak mocno Ci zależy na tym widelcu, bo stan lag wskazuje, że on już nie jest pierwszej świeżości.

Opublikowano
23 minuty temu, mlp09okn napisał:

Witam!

Ostatnio zauważyłem oderwany kawałek gumy przy amortyzatorze (zaznaczone na zdjęciu). Mogę z tym normalnie jeździć czy wymaga to natychmiastowej naprawy i nie powinno się z tym jeździć? Amortyzator to SR SUNTOUR CR-7V, 40mm, coil spring.

Ja na twoim miejscu szukał bym nowego bo z wyglądu to na złom się tylko nadaje. Rury goleniowe to na pewno rdza już zżarła a co dopiero ślizgi i uszczelki

Opublikowano
1 godzinę temu, mlp09okn napisał:

Mogę z tym normalnie jeździć czy wymaga to natychmiastowej naprawy i nie powinno się z tym jeździć?

Możesz jednak nie spodziewaj się, że amor będzie spełniał swoją funkcje. W końcu zatrze się na amen. Wymiana uszczelek i serwis sprawią, że jeszcze jakiś czas amor Ci posłuży ale myśl nad nowym, bo tak będzie najrozsądniej.

Opublikowano

To nie amortyzator a kowadło, nazywając taki uginacz amorem to pogarda dla dobrych amortyzatorów :P 

Albo wymień na nowy albo szukaj z  jakiegoś uszkodzonego uginacza takiej gumy. 

Opublikowano
21 minut temu, Kruk napisał:

szukaj z  jakiegoś uszkodzonego uginacza takiej gumy. 

25 zeta kosztuje nowa 😉