ZelekBARCA Opublikowano 26 Lutego 2019 Opublikowano 26 Lutego 2019 Cześć wam planuje zakup roweru szosowego trek al5 i zastanawiam sie nad rozmiarem, według tabelki rozmiarów przy wzroście 180 powinienem wybrać rozmiar ramy 56 na granicy z 58 cm i nie wiem który wybrac biorąc pod uwagę to ze mam 16 lat i możliwe ze jeszcze troche urosne. W tym momencie mam treka rozmiar ramy 60 cm i jest zdecydowanie za duży.
pawel-siwy Opublikowano 26 Lutego 2019 Opublikowano 26 Lutego 2019 2 godziny temu, ZelekBARCA napisał: Cześć wam planuje zakup roweru szosowego trek al5 i zastanawiam sie nad rozmiarem, według tabelki rozmiarów przy wzroście 180 powinienem wybrać rozmiar ramy 56 na granicy z 58 cm i nie wiem który wybrac biorąc pod uwagę to ze mam 16 lat i możliwe ze jeszcze troche urosne. W tym momencie mam treka rozmiar ramy 60 cm i jest zdecydowanie za duży. Jeżeli nie jesteś pewny rozmiaru jest jeden najlepszy sposób. Jedź do sklepu gdzie mają taki sprzęt i przymierz sie do niego.
empet Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 W dniu 26.02.2019 o 10:35, ZelekBARCA napisał: Cześć wam planuje zakup roweru szosowego trek al5 i zastanawiam sie nad rozmiarem, według tabelki rozmiarów przy wzroście 180 powinienem wybrać rozmiar ramy 56 na granicy z 58 cm i nie wiem który wybrac biorąc pod uwagę to ze mam 16 lat i możliwe ze jeszcze troche urosne. W tym momencie mam treka rozmiar ramy 60 cm i jest zdecydowanie za duży. Nie pytałeś już o to w grudniowym wątku uzyskując całkiem celne odpowiedzi? W tabeli na stronie Treka masz dwa wymiary - wzrost i długość nogi, więc sprawdź ten drugi wymiar. Ja np. mam też 180 cm (chociaż już nie urosnę :P), ale długość nogi wewnętrzną 81-82, więc poszedłem w rozmiar 56 i zdecydowanie nie jest za mały. Wręcz bym rzekł „akurat”. Ale tak jak wyżej - spróbuj się przymierzyć, Treków jest sporo w sklepach. Jak nie Domane (bo taki chcesz?) to może być Émonda, rozmiarówka akurat taka sama
Bartosh Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 Emonda jest troszkę większa od Domane. W rozmiarze 56 ma o 0,6cm dłuższą rurę górną. Na 180cm moim zdaniem dobry będzie Domane w rozmiarze 56. Nawet, jak urośniesz 5cm to nadal powinno być w miarę ok.
bartek.andrzejczak Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 Hej. Ja przez jakiś czas jeździłem właśnie na tym rowerze w rozmiarze 58cm przy 190cm wzrostu i był w sam raz. Myśle ze 56cm będzie dla Ciebie dobry, jeszcze z pewnym zapasem. Chyba, że masz niestandardową dla wzrostu długość nogi ;)
ZelekBARCA Opublikowano 2 Marca 2019 Autor Opublikowano 2 Marca 2019 Nie moja wewnętrzna długości nogi to okolo 80cm.
Rekomendowane odpowiedzi