Rozek23 Opublikowano 24 Lutego 2019 Opublikowano 24 Lutego 2019 (edytowane) Witam Was serdecznie, jest to mój pierwszy post na forum i mam nadzieję, że nie ostatni. Piszę z prośbą o pomoc jak i wyrozumiałość. Ostatnio z powodu wielu zmian w życiu postanowiłem dokonać kolejnej i zainwestować w dwa koła ograniczając tym samym jazdę czterema. Z racji tego, iż wielu aktywności fizycznych nie mogę już wykonywać z powodów zdrowotnych (siadły kolana) pozostał mi jeszcze rower, na którym nie jeździłem ponad 10 lat. Zastanawiam się od dłuższego czasu nad kupnem roweru do kwoty 3 tysięcy złotych. Rower ma mi służyć w dojazdach do pracy (8 km w jedną stronę w warunkach miejskich) jak również przy zakupie roweru chcę od razu wyposażyć się w jakiś sensowny trenażer by trenować również w tygodniu w domu. Wybór na razie padł na dwa rowery : Triban 500 rc (sklep znanej marki na D) oraz Planet X London : https://www.olx.pl/oferta/gravel-planet-x-london-road-53-105-disc-wyprawowy-bikepacking-przelaj-CID767-IDy0Dn6.html#cdfb359e69 Czy moglibyście doradzić mi, czy warto zastanawiać się nad tymi dwoma egzemplarzami i ewentualnie pomóc w wyborze tego ostatecznego ? Będę wdzięczny za wyżej wymienioną już wyrozumiałość dla nowicjusza i pomoc. Ps. Kajam się , gdyż powinienem umieścić ten wątek raczej w temacie z podanymi kwotami dla rowerów - niestety, nie mogę już teraz przenieść tematu, z góry przepraszam. Edytowane 24 Lutego 2019 przez Rozek23
drozda Opublikowano 25 Lutego 2019 Opublikowano 25 Lutego 2019 Skoro rozważasz stare PX z napędem 2x10 i małą tylną kasetą za 3 kPLN to może lepiej za 3250 z dostawą do Polski kupić nowy na 1x11 Sram Apex1 - rozmiar L: https://www.planetx.co.uk/i/q/EBPXXLAA1V2/planet-x-xla-apex-1-bike
Rozek23 Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Opublikowano 25 Lutego 2019 Z racji tego, iż jestem kompletnie zielony i nie mam zbyt dużej wiedzy dot. rowerów i osprzętu obawiałbym się zamawiać coś z zagranicy. Byłbym wdzięczny jeżeli podzielilibyście się ze mną swoją wiedzą i doradzili co w tej kwocie jest sensownego do wyboru. Rozmiar L z tego co wiem byłby również za duży dla mnie, mam ok 173-175 cm wzrostu.
Rozek23 Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Opublikowano 26 Lutego 2019 Ktoś jeszcze dorzuci jakieś spostrzeżenia co do tych modeli i propozycje do kwoty 3 tysięcy ? Zastanawiam się jeszcze nad tym Tribanem RC 520, tylko tych kilka stówek robi mi jednak dużą różnicę, chciałem jeszcze w miarę dobry trenażer kupić do tego.
Rekomendowane odpowiedzi