kamsolik Opublikowano 24 Lutego 2019 Opublikowano 24 Lutego 2019 (edytowane) Kupiłem nowy rower szosowy. Próbuje to złożyć i spotkałem problem- ma spory luz pomiędzy widelcem a ramą i to z dwóch stron, zarówno od dołu jak i od góry. Załączam film Film Nie jestem specjalistą , ale czy to ok i ewentualnie jak to zniwelować? Edytowane 24 Lutego 2019 przez kamsolik
SzpiceR Opublikowano 24 Lutego 2019 Opublikowano 24 Lutego 2019 (edytowane) Wszelkie luzy sterów niweluje się śrubą od góry. Załóż podkładki, mostek, kapsel i dokręcaj do momentu aż luzu nie będzie Na takim etapie skręcenia jak masz na filmie zawsze będzie luz bo stożkowa, plastikowa tuleja niczym nie jest ograniczona z góry. Edytowane 24 Lutego 2019 przez SzpiceR
kamsolik Opublikowano 24 Lutego 2019 Autor Opublikowano 24 Lutego 2019 A jak ta śruba musi być głęboko? Chciałem , aby mostek był w najwyższym możliwym górnym położeniu, ale wtedy śruba jest też wysoko bo inaczej nie złapie jej kapsel i nie niweluje luzów
SzpiceR Opublikowano 24 Lutego 2019 Opublikowano 24 Lutego 2019 32 minuty temu, kamsolik napisał: ale wtedy śruba jest też wysoko bo inaczej nie złapie jej kapsel i nie niweluje luzów rozrysuj to albo napisz jakoś jaśniej
kamsolik Opublikowano 24 Lutego 2019 Autor Opublikowano 24 Lutego 2019 SzpiceR bardzo dziękuję za pomoc. Dałem radę:)
Kruk Opublikowano 24 Lutego 2019 Opublikowano 24 Lutego 2019 Spokojnie wszystkiego się dowiesz, człowiek na początku obawia się bo nie chce zniszczyć rumaka swojego:)
Rekomendowane odpowiedzi