elmapeto Napisano 24 Luty 2019 Udostępnij Napisano 24 Luty 2019 Siemanko. Nie wiem gdzie umieścić ten temat ,więc daje tu. Czy macie jakieś doświadczenia z tego typu sprzetem? Coś polecacie? Oczywiście cena odgrywa ważną rolę,gdyż widełki cenowe są bardzo szerokie. Kwota jaką będę dysponował gdy już dojdzie do zakupu to ok 600- 800zl. Czy za tą cenę można kupić coś bezpiecznego? Czy lepiej sobie podarowac.? Odnośnik do komentarza
Łza Włóczynutka Napisano 24 Luty 2019 Udostępnij Napisano 24 Luty 2019 Ja jeździłem z taką dwukołową - najtańszą, chińska przyczepką z allegrozy. Kupiłem ją jakieś 5 lata temu za około 500zł - wersja z zawieszeniem na prostych sprężynach Jeździła przez 4 sezony, przejechane setki kilometrów. Oddałem ją komuś innemu nadal sprawną, bo juniorka zaczęła sama jeździć na rowerku. Nie jest to jakiś szczyt techniki, ale jest to bezpieczna, solidna stalowa konstrukcja. Niestety wadą jest duży ciężar: pusta przyczepka po odchudzeniu coś koło 15kg waży. (ściągnąłem wszystkie elementy które służą do używania jej jako wózka do biegania z dzieckiem, zdjąłem 2-3 kg stali.). No ale z małym dzieckiem i tak nie śmiga się tras wyczynowych po górach, tylko jakieś rodzinne, więc znowu ta masa nie jest aż tak bardzo dokuczliwa. Zresztą ciągałem ją nawet po Alpach i jakoś dawałem radę Generalnie od droższych, markowych produktów to różni się właśnie masą - te markowe są po prostu z alu, a chińczyki są stalowe. Nie ma się tam za bardzo co zepsuć - koła są na łożyskach maszynowych i stalowej osi. Cała przyczepka się składa/rozkłada bez narzędzi w kilka minut,: boczne ścianki są na zawiasach, koła na takich dziwnych zatrzaskach, które wzbudały we mnie nieufność, ale 4 lata wytrzymały, dziesiątki razy ją składałem i nic się nie stało. Dzięki temu, że się składa -w miarę łatwo można ją wozić w bagażniku w samochodzie / schować do szafy. Podsumowując, nie ma się co obawiać przyczepki w tej cenie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi