Semper Opublikowano 23 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje w jakim celu jest ten niechlujnie wywiercony otwór po wewnętrznej stronie widelca? Jest to u góry na prawej goleni (patrząc tak jakby siedziało się na rowerze) Widelec to kompozyt giantowski. Odnośnik do komentarza
TwardyBlaszak Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 To nie jest wywiercony otwór tylko odprysk materiału który trzymał się na farbie. To wada produkcyjna a pojawiła pewnie się dopiero po tym jak podczas jazdy jakiś kamyczek uderzył w widelec. Jeżeli rower jest jeszcze na gwarancji to powinna go objąć bo to wada produktu a nie wina użytkownika. Odnośnik do komentarza
Semper Opublikowano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 To jest rama, którą dopiero wczoraj odebrałem na gwarancji. Jest nowa i widelec też. Przejechane ma może ze 300 metrów. Zobaczyłem to w domu po odebraniu roweru. Odnośnik do komentarza
Łza Włóczynutka Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 W takim razie reklamacja. Ten widelec się zaraz cały rozleci. 1 Odnośnik do komentarza
Kruk Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 To jest karbon? Jeśli tak to prawdopodobnie to żadna wada fabryczna a wejście od "balonika" którego się wciska do środka ramy a potem pompuje podczas "wypiekania" karbonu by włókna węglowe się ścisnęły. Widać to czasami w ramach pod widełkami, czasami je maskują czasami nie 1 Odnośnik do komentarza
Semper Opublikowano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Tak, karbon. Dokładnie kompozyt węglowy Gianta. Czy w tym miejscu widelec może pękać? Poza tym jeśli to jest wejście od "balonika" to ciekawi mnie po co dodatkowy otwór. Na prawej goleni od wewnętrznej strony mniej więcej po środku, jest już jeden otwór. Ale tam to widać, że równo wywiercony i wykończony lakierem, więc zrobiony w jakimś celu. Natomiast ten ze zdjęcia wygląda jak wywiercony wiertarką po pijaku i ciekawi mnie czy to bezpieczne? Odnośnik do komentarza
Kruk Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Tak mi się wydaje że to wejście od tego "balonika" a drugie to czasem nie wejście do przewodu od hamulca tarczowego? aby schować w środku? Odnośnik do komentarza
Semper Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 To drugie wejście jest puste, natomiast wejście przewodu hamulcowego jest po drugiej stronie. Odnośnik do komentarza
Kruk Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Hmyyy to może to drugie wyście od tego "balonika" do formowania widelca od środka? Ja mam taki otwór w ramie karbonowej. Odnośnik do komentarza
Semper Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Kruk, wychodzi na to, że miałeś rację. Ta dziura u góry to otwór technologiczny. Człowiek z serwisu powiedział, że mają to widelce roczników 2018 i 2019 Anyroad 1 i 2. Natomiast modele Advanced mają to jakoś inaczej rozwiązane, ale nie wiem jak. Chyba przewrażliwiony jestem ;) Odnośnik do komentarza
Kruk Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Hehe czyli nie trzeba było się bać Wiesz, kto pyta nie błądzi i w sumie nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi Lepiej zawsze się zapytać niż aby to siedziało w głowie niepotrzebnie i mąciło, na co dzień mamy wystarczająco problemów aby się jeszcze swoim rumakiem przejmować czy aby się nie zepsuje. 1 Odnośnik do komentarza
Semper Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Nic dodać, nic ująć Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi