Weedzior Napisano 23 Luty 2019 Udostępnij Napisano 23 Luty 2019 Witam mam problem odnosnie przedniego koła w moim rowerze. Przy średnich prędkościach cały czas stuka, bardzo mnie to irytuje i nie wiem co zrobic. Bardzo dziękuje za pomoc 😀 Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 23 Luty 2019 Udostępnij Napisano 23 Luty 2019 To trochę za mało informacji by stwierdzić przyczynę. Gdzie dokładnie stuka? W okolicy piasty? Zacisku hamulca? Odnośnik do komentarza
Weedzior Napisano 23 Luty 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Luty 2019 W okolicach piasty Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 23 Luty 2019 Udostępnij Napisano 23 Luty 2019 Tarcza czy Vki? Robileś coś przy piaście? Odnośnik do komentarza
Weedzior Napisano 23 Luty 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Luty 2019 Teraz, PrzeLuka napisał: Tarcza czy Vki? Robileś coś przy piaście? No tarcza to raczej nie. Wykręciłem i wsadziłem od nowa sam zacisk. I dalej to samo. Rower ma malo przejechane. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 23 Luty 2019 Udostępnij Napisano 23 Luty 2019 Tarcza w sensie czy o klocki nie trze. Koło (oś) kręczi się swobotnie? Jest luz na osi piasty? Odnośnik do komentarza
Weedzior Napisano 23 Luty 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Luty 2019 Teraz, PrzeLuka napisał: Tarcza w sensie czy o klocki nie trze. Koło (oś) kręczi się swobotnie? Jest luz na osi piasty? Tarcza nie trze. Luzu nie ma prawie wogule. Kręci sie swobodnie ale przy więkrzych prędkosciach zaczyna głosno pukać. Wiesz moze co to jest ? Odnośnik do komentarza
bombka Napisano 23 Luty 2019 Udostępnij Napisano 23 Luty 2019 Któraś szprycha luźna ? Odnośnik do komentarza
Weedzior Napisano 23 Luty 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Luty 2019 1 minutę temu, bombka napisał: Któraś szprycha luźna ? Nie jest Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 23 Luty 2019 Udostępnij Napisano 23 Luty 2019 Skoro nie piasta ani hebel to tylko szprychy. Odnośnik do komentarza
Weedzior Napisano 23 Luty 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Luty 2019 Teraz, PrzeLuka napisał: Skoro nie piasta ani hebel to tylko szprychy. Własnie najbardziej prawdopodobna jest piasta, pisalem Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 23 Luty 2019 Udostępnij Napisano 23 Luty 2019 Szprycha nie musi być bardzo luźna. Wystarczy złe napięcie względem innych i będzie stukać. Ktoś na forum już o tym pisał. Piasta... ale jeśli oś nie ma luzu ani nie kręci się z oporem to nie ma powodu stukać. Od dawna stuka? Odnośnik do komentarza
bombka Napisano 23 Luty 2019 Udostępnij Napisano 23 Luty 2019 Teraz, PrzeLuka napisał: Nie musi być bardzo luźna. Wystarczy złe napięcie względem innych i będzie stukać. Ktoś na forum już o tym pisał. Dokładnie tak kiedyś miałem, nowy rower, szprychy się poukładały i zaczęły stukać, ponaciąganie załatwiło temat. Odnośnik do komentarza
Weedzior Napisano 23 Luty 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Luty 2019 1 minutę temu, PrzeLuka napisał: Nie musi być bardzo luźna. Wystarczy złe napięcie względem innych i będzie stukać. Ktoś na forum już o tym pisał. Dobra dzieki Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 23 Luty 2019 Udostępnij Napisano 23 Luty 2019 Podjedz na serwis niech Ci sprawdzą szprychy. Odnośnik do komentarza
elmapeto Napisano 23 Luty 2019 Udostępnij Napisano 23 Luty 2019 Jest jeszcze możliwość,że piasta jest sucha i wydaje dźwięki. Kulki bez smaru kiepsko chodzą. Widziałem już taka historię w nowym rowerze. W swoim rowerze miałem problem z dźwiękiem dochodzącym z przodu i okazało się ,że mostek jakby stukał. Zdjęty,rura sterowa machnięta trochę mazidłem, mostek założony i cisza. Odnośnik do komentarza
Kruk Napisano 23 Luty 2019 Udostępnij Napisano 23 Luty 2019 Aaa ja przytoczę filmik Szaja: Tam też przy dużej prędkości słychać szumienie w piaście. Moim zdaniem to piasta . Odnośnik do komentarza
bombka Napisano 23 Luty 2019 Udostępnij Napisano 23 Luty 2019 54 minuty temu, Kruk napisał: Tam też przy dużej prędkości słychać szumienie w piaście. Moim zdaniem to piasta . Tylko że kolega pisze o stukaniu a nie o szumieniu. Odnośnik do komentarza
Kruk Napisano 23 Luty 2019 Udostępnij Napisano 23 Luty 2019 Nie mniej tak samo jak w tej meridzie Szaja co prezentował na filmiku też przy dużych obrotach dopiero było słychać. Jedno jest pewne to piasta. Odnośnik do komentarza
bombka Napisano 23 Luty 2019 Udostępnij Napisano 23 Luty 2019 1 minutę temu, Kruk napisał: Jedno jest pewne to piasta. No skoro jesteś taki pewien, nie widząc i nie słysząc danego przypadku to ok Odnośnik do komentarza
Kruk Napisano 23 Luty 2019 Udostępnij Napisano 23 Luty 2019 Tarcza - nie, zacisk- nie, szprychy - nie, to co innego jak nie piasta? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi