Zuzanna Napisano 6 Maj 2017 Udostępnij Napisano 6 Maj 2017 (edytowane) Hejka oto mój skarb <3 nie bardzo znam się na rowerach, osprzęcie itp ale czepię radość z każdego przejechanego kilometra i jaki mój rower by nie był dla mnie jest idealny TECHNOLOGIE hardtail aluminium (Scandium, seria 6000, seria 7000) cieniowanie koła 27.5" (650B) koła 29" napęd 3x9stery 1-1/8 cala (28,575 mm) stery zintegrowane mocowanie przedniej przerzutki obejma - 34.9 mm RAMA (17" RAMAFuji A2-SL aluminium ) WIDELECSR Suntour SF15-XCM-RL-DS-29 100mm PRZERZUTKA PRZEDNIA Shimano Alivio, 34.9mm PRZERZUTKA TYLNA Shimano Deore XT MECHANIZM KORBOWY Shimano Alivio Octalink, 40/30/22 zęby SUPORT Shimano Octalink KASETA Shimano HG200, 11-34 zęby, 9 biegów ŁAŃCUCH KMC X9 PEDAŁY Resin platform PIASTA PRZEDNIA Formula DC-20LW PIASTA TYLNA Formula DC-22LW OBRĘCZE Vera Terra DPD22 SZPRYCHY 14g MANETKI Shimano Alivio, Rapid Fire DŹWIGNIE HAMULCA Tektro HD-M290 HAMULEC PRZEDNI Tektro HD-M290 hydrauliczne tarczowe 160mm HAMULEC TYLNY Tektro HD-M290 hydrauliczne tarczowe 180mm KIEROWNICA Oval Concepts flat bar, 6061 aluminium, 31.8mm, 9° CHWYTY Oval Concepts 600 SLO MOSTEK Oval Concepts 313, 6061 aluminium, 31.8mm, 7° SIODEŁKO Oval Concepts 200 Edytowane 6 Maj 2017 przez Zuzanna 3 Odnośnik do komentarza
Azzader Napisano 6 Maj 2017 Udostępnij Napisano 6 Maj 2017 Spoko sprzęt:) i nie trzeba się znać na osprzęcie żeby kochać rowery:) Odnośnik do komentarza
Arbi Napisano 7 Maj 2017 Udostępnij Napisano 7 Maj 2017 Fajny rowerek, tylko nie masz czasem zbyt nisko ustawionego siodełka? Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 7 Maj 2017 Udostępnij Napisano 7 Maj 2017 ładnie się prezentuje, ale i tak najważniejsze, że Tobie sprawia radość Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 7 Maj 2017 Udostępnij Napisano 7 Maj 2017 (edytowane) Hej, Zuzanna Nie wiem jaki masz wzrost, ale podobnie jak Arbi zwróciłam uwagę na ustawienie siodełka. Trochę nisko się wydaje względem kierownicy. Wiadomo, nie według niej się reguluje ale przez to rzuca się w oczy. Dla własnego komfortu jazdy i zdrowia oczywiście zwróć na to uwagę. Zawsze możemy się mylić, a sprawdzić nie zaszkodzi. Pozdrawiam Edytowane 7 Maj 2017 przez Beata K Odnośnik do komentarza
Zuzanna Napisano 7 Maj 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Maj 2017 Ogólnie malutka 162 cm :-P ale macie rację :-) bolały mnie kolana i je podwyższyłam i teraz jest ok :-) ogólnie też kierownica jest troszkę wyżej bo mi Pan w sklepie mostek odwrócił nie wiem po co w sumie :-P A i dziękuję za miłe słowo wszystkim :-* <3 Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 7 Maj 2017 Udostępnij Napisano 7 Maj 2017 Na YT jest kilka filmików poruszających ten temat. Ja polecam ten z kanału SzajBajk. Ważne jest, żeby nie ustawiać "na oko". Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 7 Maj 2017 Udostępnij Napisano 7 Maj 2017 Zacna maszynka dająca sporą możliwość modyfikacji. Z kierownicy dałoby się jeszcze zabrać parę milimetrów i obniżyć ja ale proponował bym pomyśleć nad krótszym mostkiem. Od razu poczujesz różnice. Niech ktoś mi powie, że kolarstwo nie jest pięknym sportem Odnośnik do komentarza
Zuzanna Napisano 7 Maj 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Maj 2017 Zobaczę co da się zrobić :-) wiem na pewno że w najbliższym czasie przytnę kierownicę i dodam rogi :-) Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 7 Maj 2017 Udostępnij Napisano 7 Maj 2017 (edytowane) Krótszy mostek nieco zmieni twoją pozycje na rowerze cofając ramiona lekko do tyłu a i sam kierownica będzie bliżej sterówki przez co obniży się o parę milimetrów. Mam 179 cm wzrostu i wymieniłem swój na płaski i najkrótszy jaki znalazłem. Efekt na 5+. Edytowane 7 Maj 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza
Zuzanna Napisano 7 Maj 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Maj 2017 Ok dziękuję za rady :-) Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 7 Maj 2017 Udostępnij Napisano 7 Maj 2017 Jak wspomniała wcześniej koleżanka Beata, jeśli masz dobrze dobrany rozmiar ramy to warto teraz popracować nad odpowiednią pozycją na rowerze i tu również polecę filmy Danielskiego na ten temat. Coś pozornie nam pasującego nie zawsze okazuje dobre dla kręgosłupa, nóg czy ramion. Serio przy dłuższych wypadach milimetry mają znaczenie. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 7 Maj 2017 Udostępnij Napisano 7 Maj 2017 Mostek zawsze zdążysz wymienić, na początek jesli coś Ci przeszkadza możesz go obniżyć na podkładkach, ewentualnie obrócić, a w ostateczności dopiero wymienić. Odnośnik do komentarza
Zuzanna Napisano 7 Maj 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Maj 2017 Rama powinna być ok :-) dobierali mi Panowie z serwisu więc zaufałam bo 15 była już serio mała prawie jak dziecięca. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi