Dawid15 Napisano 21 Luty 2019 Udostępnij Napisano 21 Luty 2019 Witam mam problem z cieknacym amortyzatorem Rowerz stał z 5 miesięcy nie używany dzisiaj zauważyłem że przy pokrętle regulacji tłumienia jest mokro od oleju nie dużo ale na palcach było widać. Co mam z tym zrobic ? Teraz druga sprawa moje pokrętło regulacji tłumienia nie "tyka" czy tak powinno być ? Z góry dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza
Kruk Napisano 21 Luty 2019 Udostępnij Napisano 21 Luty 2019 Spróbuj odkręcić pokrętło i dokręcić mocniej śrubę to po pierwsze, a po drugie pewnie olej oblepił te kuleczki od cykania i dlatego nie cyka pokrętło Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 21 Luty 2019 Udostępnij Napisano 21 Luty 2019 Tam nie ma kuleczek pod pokrętłem. Amor powinieneś rozebrać i dokładnie obejrzeć. Dokrecenie korka tłumika nic nie pomoże, bo tłumik jest nieserwisowalny, więc jeśli puszcza olej to amor wewnątrz będzie zalany olejem a nie powinien. Jeśli tłumik działa, blokada go zamyka to olej ten najpewniej nie pochodzi z tlumika. Odnośnik do komentarza
Dawid15 Napisano 21 Luty 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Luty 2019 17 minut temu, PrzeLuka napisał: Tam nie ma kuleczek pod pokrętłem. Amor powinieneś rozebrać i dokładnie obejrzeć. Dokrecenie korka tłumika nic nie pomoże, bo tłumik jest nieserwisowalny, więc jeśli puszcza olej to amor wewnątrz będzie zalany olejem a nie powinien. Jeśli tłumik działa, blokada go zamyka to olej ten najpewniej nie pochodzi z tlumika. Jest na gwarancji to mogę go dac do sklepu bo tak żeby samemu rozebrać nie wiem czy da radę Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 21 Luty 2019 Udostępnij Napisano 21 Luty 2019 Jak na gwarancji to idz z tym do sprzedawcy. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 21 Luty 2019 Udostępnij Napisano 21 Luty 2019 Tak dokładnie jak masz gwarancję daj na reklamację niech to zobaczą Odnośnik do komentarza
ACTIVIA Napisano 22 Luty 2019 Udostępnij Napisano 22 Luty 2019 Czy był on serwisowany. Może zalałeś lub ktoś ci zalał dolne lagi co nie jest wskazane Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi