Skocz do zawartości

Opadanie sztycy nowym rowerze

akduj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pytanie do znawców czy problem opadania sztycy w nowym rowerze, rama aluminium, mimo mocnego zacisku, jest powaznym problemem? Rower do reeklamacji?

Edytowane przez akduj
Opublikowano

Szaj na samym końcu pisze dokładnie co i jak\:

• Lubię to! 1
Opublikowano

Może za dużo mazidła jest i trzeba by przetrzeć. Zdarzyło mi się tak kiedyś. Miałem tyle smaru w ramie i nasztycy,że zacisk nie dawał rady.

Opublikowano
34 minuty temu, elmapeto napisał:

Może za dużo mazidła jest i trzeba by przetrzeć. Zdarzyło mi się tak kiedyś. Miałem tyle smaru w ramie i nasztycy,że zacisk nie dawał rady.

Nic nie ma sztyca opada mimo dużego nacisku, nowy rower  trek wiec chy dopasowany

Opublikowano
9 minut temu, akduj napisał:

Nic nie ma sztyca opada mimo dużego nacisku, nowy rower  trek wiec chy dopasowany

Jak już wszystko zawiodło to jeszcze spróbuj zsynchronizować szczelinę zacisku ze szczeliną rury podsiodłowej.
A nawet jak Ci się wydaje, że wszystko jest czyste to i tak spróbuj odtłuścić np IPA lub innym środkiem.

• Lubię to! 1
Opublikowano

A powiedz, jak luźno jest zacisk to sztyca luźno wchodzi w ramę czy trzeba lekko pomagać?

Opublikowano

Sztyca wchodzi praktycznie bez żadnego oporu, ale właśnie zauważyłem że szpara zacisku nie pokrywa się ze szpara ramy i poprawiłem, przekrecajac i może to coś da. Pierwsza jazda po tej poprawce daje obiecujące efekty,moze to była przyczyna?

29 minut temu, Motke napisał:

Jak już wszystko zawiodło to jeszcze spróbuj zsynchronizować szczelinę zacisku ze szczeliną rury podsiodłowej.
A nawet jak Ci się wydaje, że wszystko jest czyste to i tak spróbuj odtłuścić np IPA lub innym środkiem.

o to o to, porawllem! jest nadzieja, 

Opublikowano

Noo może być tak że zacisk nie ten rozmiar ma i ma za duży. Sztyca zawsze z lekkim oporem wchodzić w ramę zawsze to mniej siły trzeba przy dokręcaniu zacisku.

Wiesz co, skoro masz tak luźno jak wchodzi sztyca to może daj trochę pasty do karbonu, zawsze to efekt da jakiś.

Opublikowano
1 minutę temu, Kruk napisał:

Noo może być tak że zacisk nie ten rozmiar ma i ma za duży. Sztyca zawsze z lekkim oporem wchodzić w ramę zawsze to mniej siły trzeba przy dokręcaniu zacisku.

Wiesz co, skoro masz tak luźno jak wchodzi sztyca to może daj trochę pasty do karbonu, zawsze to efekt da jakiś.

Dzieki, jutro serwis niech zdiagnozuja