PanDaniel Opublikowano 20 Lutego 2019 Opublikowano 20 Lutego 2019 (edytowane) Witam przychodzę do was z pytaniem jaki rozmiar ramy mam wybrać do enduro/DH ? M,L czy XL ? Mam OKOŁO 1,75 m wzrostu. Pytam się ponieważ nigdy nie miałem okazji użyć takich rowerów a zamierzam kupić Dh albo enduro bo mój zwykły górski nie wytrzymuje xd EDIT: mam 1,77 m wzrostu Edytowane 21 Lutego 2019 przez PanDaniel
PiotrekGT Opublikowano 20 Lutego 2019 Opublikowano 20 Lutego 2019 Patrzysz na model roweru który chcesz kupić, wchodzisz na strone producenta i tam masz tabelke, która mówi ci jaki będzie rozmiar ramy pod twój wzrost. W twoim przypadku w większości marek będzie to M.
Gość Opublikowano 21 Lutego 2019 Opublikowano 21 Lutego 2019 Jeszcze zależy czy pytając preferuje większy czy mniejszy rowerMniejszy lepsze manewrowanie oraz prowadzenie większy znaczy za duży może okazać się że będziesz jeździł jak tytanikiemProponuję przeczytać artykuł Michała Laika on preferuje w enduro https://www.1enduro.pl/wybrac-rozmiar-ramy/Ja mam 165 w kellys S jest idealny natomiast kross M też jest dobry więc wszytko też zależy od producenta
Rekomendowane odpowiedzi