unkas Opublikowano 20 Lutego 2019 Opublikowano 20 Lutego 2019 Witam serdecznie przymierzam się do kupna szosowki, chciałbym. Zapytać opinie ekspertów na temat tego roweru gdyż zastanawiam się nad jego kupnem, mam 187 cm wzrostu ale głównie chodzi mi o sprzęt czy to dobry wybór Rama karbonowa RDR Carbolite. Widelec karbonowy Koga Miayata. Rozmiar ramy 56cm. Obręcze Mavic Aksium Race. Piasty Mavic Aksium Race. Opony: Hutchinson Fusion Comp. Korba Shimano 105. Przód przerzutka Shimano 105. Tył przerzutka Shimano 105. Klamkomanetki Shimano 105. Hamulce Shimano 105. Suport Shimano 105. Kaseta, łańcuch - Shimano 105. Kierownica karbonowa ITM Carbon Super Over. Mostek karbonowy ITM Forged Lite Carbon. Sztyca ITM Forged Lite alu/karbon. Rower za około 3000 zl
SzpiceR Opublikowano 20 Lutego 2019 Opublikowano 20 Lutego 2019 Shimano 105 to kilka różnych generacji Mavic Aksium to kilka różnych generacji Jaki dokładnie model? Jaki rocznik? Jaka geometria i dokładne wymiary? Rozmiar 56 niewiele mówi jeśli nie wiadomo o jakim rowerze rozmawiamy (a już na pewno nie przy takim wzroście, gdzie w "standardowym" 56 jesteś na styk) Przy używanym karbonie podstawa to sprawdzenie czy rama jest w całości
unkas Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Opublikowano 20 Lutego 2019 (edytowane) https://www.olx.pl/oferta/rower-szosowy-full-karbon-koga-road-racer-shimano-105-r-56-itm-CID767-IDxCXcM.html to jest ten model dokładnie, zastanawiam. Się nad używanym karbon em. A. Nówka do 3000zl Edytowane 20 Lutego 2019 przez unkas
SzpiceR Opublikowano 20 Lutego 2019 Opublikowano 20 Lutego 2019 (edytowane) Tak myślałem, że znalazłeś jakiś zabytek. 105, na której jest ten rower była robiona w latach 99-2005 także odpowiedz sobie sam ile to ma lat i czy jest warte 3k, dla mnie wyrzucenie pieniędzy w błoto Za 3k kupisz fajny, dwuletni rower na 11 rzędowej grupie. Oczywiście na alu ramie ale każde alu będzie lepsze od 15 letniego karbonu, z którym nie wiadomo co się działo. E: Albo takie coś. Nawet osłona kasety jest więc nikt się na tym nie ścigał xd https://www.olx.pl/oferta/rower-szosowy-trek-emonda-karbon-2016-CID767-IDymUyf.html#eeec6d81d9 Edytowane 20 Lutego 2019 przez SzpiceR
unkas Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Opublikowano 20 Lutego 2019 (edytowane) No masz rację, nie potrafiłem. Określić mniej więcej daty tej kolarki więc wolałem się upewnić u experta trek fajny ale to malowanie to porażka.. Poszukam jeszcze czegoś na karbonie a jak nie to kupię tribana 520 Edytowane 20 Lutego 2019 przez unkas
kaido2 Opublikowano 20 Lutego 2019 Opublikowano 20 Lutego 2019 Godzinę temu, SzpiceR napisał: Oczywiście na alu ramie ale każde alu będzie lepsze od 15 letniego karbonu To jest carbolite! Super! A to oznacza , że rama będzie ciężka i mientka, a 2 że to jest klejone na mufach i nadaje się do rozebrania i ponownego klejenia które co jakiś czas trzeba powtarzać
Rekomendowane odpowiedzi