KrKrime Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 Witam mam problem z goleniami bo już na goleniach są przebarwienia spore niestety i strasznie to brzydko wygląda lecz chcialbym je odmalowac i oto jest tu problem bo na Google czytałem wiele i nie doszukalem się jakim lakierem one sa pokryte midę ktoś z was wie ? bo lakierów jest wiele a pierwszy lepszy prawdopodobnie po pierwszej lepszej jeździe by się zdarł
-Wiktor- Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 Goleni się nie maluje ? Bo by ci amor nie uginał;)
Gość Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) Proponował bym farbę akrylową. Remontowałem ostatnio starego RST. Dolne lagi były mocno zniszczone i wymagały sporo pracy. Remont zacząłem od kompletnego rozebrania amora i wrzucenia dolnych lagów do piaskarki z drobnym piachem. Podkład, szlif i farba. Składanie, smary itd. Efekt na 5+. Amor jak nowy. Niestety nie mam zdjęć przed i po remoncie. Jeśli Twoje lagi nie są mocno zniszczone wystarczy je dobrze zmatowić i usunąć wszelkie odpryski farby. Wrzuć fotkę tych przebarwień. Edytowane 7 Maja 2017 przez Gość
Gość Opublikowano 6 Czerwca 2017 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Jeżeli chodzi o golenie górne, mniemam, że o nie Ci chodzi to się ich nie maluje. A dolne można akrylem, proszkowo, jak kto woli... Górne golenie w zasadzie ciężko wyremontować i na pewno będzie to nieopłacalne. W grę wchodzi jedynie, chromowanie twarde zwane też technicznym lub anodowanie. http://www.galvo.pl/Oferta/Chromowanie-techniczne,1,0,39,142.htm
aju Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) Jak się poszuka na necie to starsze xcm miały taka przypadłość która podobno została poprawiona. Nie ruszał bym tego bo to i tak tylko "amor" z nazwy... zresztą xcr też. Jeżdżę na obu Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez aju
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 jeśli będziesz to malował "domowo" to użyj farby akrylowej w sprayu po wcześniejszym zapodkładowaniu. BARDZO WAŻNE: Nie kupuj gotowej farby nabitej w spray tylko jak już będziesz miał na amorku podkład przeszlifowany i gotowy do malowania jedź do mieszalni lakierów i poproś o nabicie w sprawy farby razem z utwardzaczem. Masz ok 10-12 godzin od chwili nabicia na pomalowanie elementu, ale uzyskana powłoka będzie zdecydowanie twardsza niż ze zwykłego sprayu.
Gość Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 15 godzin temu, zibi_j1 napisał: jeśli będziesz to malował "domowo" to użyj farby akrylowej w sprayu po wcześniejszym zapodkładowaniu. BARDZO WAŻNE: Nie kupuj gotowej farby nabitej w spray tylko jak już będziesz miał na amorku podkład przeszlifowany i gotowy do malowania jedź do mieszalni lakierów i poproś o nabicie w sprawy farby razem z utwardzaczem. Masz ok 10-12 godzin od chwili nabicia na pomalowanie elementu, ale uzyskana powłoka będzie zdecydowanie twardsza niż ze zwykłego sprayu. Najbardziej poroniony pomysł, to malowanie elementów ślizgowych, to jest goleni górnych... Pisałem wcześniej, że tutaj tylko chromowanie lub anodowanie, ale przy tym sztućcu to się nie kalkuluje kompletnie... Nawet złoty kolor nie doda mu sprawności, skoro wnętrze to tak prosta konstrukcja.
Gość Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, zibi_j1 napisał: zakładam, że chodzi o dolne Wytłumacz mi zatem, skąd na dolnych goleniach pojawiają się przebarwienia... Mam już 5 czy 6 amortyzator w życiu i się nie spotkałem do tej pory... Koledze raczej na 99% chodziło o to... Źródło: https://www.1enduro.pl/jak-dbac-o-amortyzator-podstawowy-serwis/ Edytowane 10 Sierpnia 2017 przez Gość
Gość Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 może mu pies obsikał... A tak na serio to przecież górne golenie to generalnie powierzchnie tłoka i wiadomo że tego ruszać nie wolno. Najlepiej jak kolega wstawi zdjęcie.
Rekomendowane odpowiedzi