PoProstuWik Opublikowano 19 Lutego 2019 Opublikowano 19 Lutego 2019 Planuje złożyć rower na ramie Dartmoor Hornet 2018 . Znalazłem amortyzator który mi się spodobał , jest to FOX Talas 32 Fit czytałem trochę o nim ale chce się upewnić ( w internetach za dużo nie ma informacji ) . Mam pytania czy amortyzator będzie nadawał się do skoków na hopkach ok. 3m . Za bardzo nie wiem do jakiej kategorii kolarstwa górskiego on należy prze co nie wiem czy go wybrać . Proszę o pomoc ; )
Kruk Opublikowano 20 Lutego 2019 Opublikowano 20 Lutego 2019 Hmyy... ja bym jednak szukał czego "grubszego" np pike na goleniach 35 mm lub foxa na 34 lub 36 mm golenie. Oczywiście musi być ze sztywną osia w takim amorze nie ma przebacz jak do skoków ma być. Nie twierdze że ten Fox jest zły nie mniej lepiej mieć coś stricte to skoków, ten amor wydaje się do Trailu.
PoProstuWik Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Opublikowano 20 Lutego 2019 Kruk czyli czyli myślisz że nadawał by się do skoków ? posiada sztywną oś wiem że nie był by za sztywny Ale w tej cenie to najlepszy jaki znalazłem .
Gość Opublikowano 20 Lutego 2019 Opublikowano 20 Lutego 2019 (edytowane) Trochę takie nie spójne rzeczy Rama hornet i 3 metrowe hopy Brak dampera może cię sponiewierał lub przyprawi o ból kręgosłupa Napisz jaki masz budżet na ten amortyzator Do tej ramy możesz wsadzić od 140 do 180 mm amora, jeżeli chcesz latać jak pisałeś trzeba wsadzić coś dużego z dużym skokiem Lyrik Pike Yari Ze skokiem 170 mm powinny być dobrym wyborem Edytowane 20 Lutego 2019 przez Gość
PoProstuWik Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Opublikowano 20 Lutego 2019 na amora 600-700zł wiem śmieszna kwota , oczywiście używany . Co do tras wiem że wiąże się to z sporymi bólami kręgosłupa . Jak coś mogę dać więcej za amor Ale najlepiej żeby się zmieścić w budżecie ( za ok. rok po zakupie zmiana amora na jakiegoś lepszego 😀)
Kruk Opublikowano 20 Lutego 2019 Opublikowano 20 Lutego 2019 Dla mnie za te 600-700 złotych to nie warto, rozbita głowa więcej będzie kosztować aaa i dentysta drogi. Jesli chcesz już latać to lepiej tak jak pisałem coś stricte do takiego szaleństwa jak pike na przykład .
PoProstuWik Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor Opublikowano 21 Lutego 2019 A ogólnie fajny małe do jakiś mniejszych skoków ?
dredi91 Opublikowano 21 Lutego 2019 Opublikowano 21 Lutego 2019 A ogólnie fajny małe do jakiś mniejszych skoków ?Popatrz jeszcze na SR Aion i Auron, 34 mm golenie, w Auronie dwie kompresje regulowane w Aionie jednaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kruk Opublikowano 21 Lutego 2019 Opublikowano 21 Lutego 2019 Ogólnie chodzi tu o to żę ten FOX to raczej do trailu a nie do skoków, do tego musi być coś powyżej 34 mm goleni i musi być przystosowane do tego, czy to RS czy SR mało ważne, grunt aby się nie złożył podczas skoków taki amor.
Rekomendowane odpowiedzi