ghafla Napisano 19 Luty 2019 Udostępnij Napisano 19 Luty 2019 Siema Pany, Postanowiłem ostatnio, że muszę w końcu zainwestować w hamulce hydrauliczne. Wybór padł na BRM6000. Widelec i rama mają mocowanie IS. I teraz pytanie bo internety robio mi lekki burdel w mózgu - czy tak wygląda adapter IS na PM: adapter? Bo miałem wrażenie, że też tak wygladają PM na IS. Czy może te adaptery są uniwersalne i działają w dwie "strony"? Odnośnik do komentarza
elmapeto Napisano 19 Luty 2019 Udostępnij Napisano 19 Luty 2019 Ten jest z PM na IS Chyba jednak nie mam racji. Oba wyglądają podobnie. https://rowerowy.com/sklep/czesci/adaptery/is-post-mount/prod/ISMMAR160PSA Przepraszam. Poprawiam się. Ten będzie dobry. Odnośnik do komentarza
Puncu Napisano 19 Luty 2019 Udostępnij Napisano 19 Luty 2019 (edytowane) Ciężko jest teraz kupić adapter z PM na IS, jeżeli takie są to poprosze Większość jest z IS na PM lub PM na PM lub PM na DM. Edytowane 19 Luty 2019 przez Puncu Odnośnik do komentarza
ghafla Napisano 19 Luty 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Luty 2019 No jak tak teraz przeglądałem sklepy i allegro to 9 na 10 jest opisane jako PM na IS, a z tego co pokazuje elmapeto to sa to IS na PM(albo różnica jest taka niezauważalna?). Mogliby zrobić jakiś standard opisywania tych adapterów. Adapter może być jakiś noname? Chętnie bym te 40 zł na dwóch adapterach przyjanuszował... Odnośnik do komentarza
Motke Napisano 19 Luty 2019 Udostępnij Napisano 19 Luty 2019 2 godziny temu, ghafla napisał: Bo miałem wrażenie, że też tak wygladają PM na IS. Czy może te adaptery są uniwersalne i działają w dwie "strony"? Nie są uniwersalne. Adapter w drugą stronę przypomina kątownik "L". Odnośnik do komentarza
Kruk Napisano 19 Luty 2019 Udostępnij Napisano 19 Luty 2019 Proste pytanie, jakie masz mocowanie w ramie? 2 otwory na bok czy do góry? Jak na bok to zwykły adapter z IS na PM bo hamulec jest pod PM. Jak masz dwie do góry to masz PM i żadnego adaptera nie potrzeba chyba że masz tarcze 180 lub 203 to wtedy trzeba adapter jak masz standard 160 to nie trzeba. Odnośnik do komentarza
ghafla Napisano 25 Luty 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Luty 2019 Mam 2 otwory na bok. A żeby nie tworzyć nowego 2 pytania jeszcze: 1. Z tego co czytałem to nie muszę kupować zestawu do odpowietrzania za 5 dych, wystarczą dwie strzykawki i wężyk akwarystyczny(jak dostane to dokupie tylko lejek z shimano). Ten wężyk ma jakieś wymiary? 6 mm 4 mm? Różni się jakoś twardością od wężyków używanych w układach pneumatycznych(mam dostęp w pracy, nie musiałbym dymać do zoologicznego)? A strzykawka ile ml, czy jaki rozmiar? 2. Będę musiał skrócić przewód do tylnego hamulca. Czy potrzebuje dokupić jakąś końcówkę? Czy muszę mieć jakieś specjalne obcinaczki do pancerza? Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 25 Luty 2019 Udostępnij Napisano 25 Luty 2019 Wężyk 6 mm zewnętrzny wymiarStrzykawki w aptece 20 ml starczaDo przewodu by go skrócić potrzeba oliwki shimano Odnośnik do komentarza
Nath_147 Napisano 25 Luty 2019 Udostępnij Napisano 25 Luty 2019 Adapter z is na pm wygląda dokładnie tak jak zlinkowales w pierwszym poście. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi