Lindros Opublikowano 23 Lipca 2020 Opublikowano 23 Lipca 2020 5 godzin temu, jachu76 napisał: To mój pierwszy rower także ciężko mi powiedzieć , co do przekroku to mam 82cm Siema, mam identyczne wymiary jak Ty, 179 cm i przekrok 82-83 cm i wziąłem L i była odpowiednia. Niestety byłem zmuszony zwrócić rower bo przyszedł porysowany, za 6k nie można tolerować takich rzeczy. W każdym razie jestem jedną z tych osób, które dalej szukają rozmiaru L
Robaq Opublikowano 23 Lipca 2020 Opublikowano 23 Lipca 2020 45 minut temu, Bujak napisał: Widzę ze zdjęcia, ze chyba masz długie nogi, bo siodełko wysoko. Wyszła Ci agresywna geometria. Siodło pójdzie jeszcze trochę w dół, ale minimalnie. Generalnie to strasznie małe te ramy eskera są.
jachu76 Opublikowano 23 Lipca 2020 Opublikowano 23 Lipca 2020 (edytowane) 11 minut temu, Lindros napisał: @LindrosZadzwoń po ten numer powinni jeszcze mieć 784500254 , miejscowość do Wschowa Edytowane 23 Lipca 2020 przez jachu76 1
Bujak Opublikowano 23 Lipca 2020 Opublikowano 23 Lipca 2020 Siodło pójdzie jeszcze trochę w dół, ale minimalnie. Generalnie to strasznie małe te ramy eskera są.U Ciebie nie tak źle, chodziło mi o poprzednie zdjęcie: Takze draplem mniejsza rame,przy moim wzroscie 186 zabralem L. Eskerek,jak sie spisuja opony na asfalcie i co to za rozmiar?@macior chodziło mi o Twój rower.Wyszła ci bardzo agresywna geometria, bo siodło sporo powyżej kierownicy.
eskerek Opublikowano 23 Lipca 2020 Opublikowano 23 Lipca 2020 3 godziny temu, macior napisał: Eskerek,jak sie spisuja opony na asfalcie i co to za rozmiar? Mam wrażenie, że ciut lepiej się toczą niż Riddlery, ale to może być też zasługa tego, że zakładając nowe opony przeszłam od razu na mleko Rozmiar 38c.. w teorii. W praktyce przy obręczach 22mm u mnie wychodzi 40c, u niektórych nawet ciut więcej 3 godziny temu, Robaq napisał: Pytanie czy kupować od razu spd na których też nie jeździłem nigdy? Czy wpierw w ogóle się przyzwyczaić do baranka? Ja bym brała od razu - jedno i drugie bardzo szybko ogarniesz (człowiek się przyzwyczaja ekspresowo do dobrego ) 1
macior Opublikowano 23 Lipca 2020 Opublikowano 23 Lipca 2020 20 minut temu, Bujak napisał: U Ciebie nie tak źle, chodziło mi o poprzednie zdjęcie: @macior chodziło mi o Twój rower. Wyszła ci bardzo agresywna geometria, bo siodło sporo powyżej kierownicy. Noga 89 wzrost 186 jestem pomiedzy rozmiarowka L/XL,mierzylem sie do obu i jakos podeszla mi bardziej L wygodniejsza. 12 minut temu, eskerek napisał: Mam wrażenie, że ciut lepiej się toczą niż Riddlery, ale to może być też zasługa tego, że zakładając nowe opony przeszłam od razu na mleko Rozmiar 38c.. w teorii. W praktyce przy obręczach 22mm u mnie wychodzi 40c, u niektórych nawet ciut więcej Dzieki, mysle nad 32/35 bo mnie seryjne zniszcza fizycznie na dluzszych dystansach
Robaq Opublikowano 23 Lipca 2020 Opublikowano 23 Lipca 2020 1 godzinę temu, eskerek napisał: Mam wrażenie, że ciut lepiej się toczą niż Riddlery, ale to może być też zasługa tego, że zakładając nowe opony przeszłam od razu na mleko Rozmiar 38c.. w teorii. W praktyce przy obręczach 22mm u mnie wychodzi 40c, u niektórych nawet ciut więcej Ja bym brała od razu - jedno i drugie bardzo szybko ogarniesz (człowiek się przyzwyczaja ekspresowo do dobrego ) @eskerek Niby tak ale trochę boli po portfelu Dopiero co z urlopu wróciłem tu rower kask swiatelka, jeszcze nawigacja pedały buty a czlowiek przed wypłata Niestety dawno nie używałem roweru i w sumie nic nie mam
eskerek Opublikowano 24 Lipca 2020 Opublikowano 24 Lipca 2020 To witamy w klubie! Rower to studnia bez dna Z tych wszystkich elementów, które wymieniłeś zostawiłabym sobie nawigację na koniec (jeśli mowa o Wahoo / Garminach) - to miły gadżet, ale nie wpływa na komfort i bezpieczeństwo samej jazdy. Na początku wystarczy dać stówkę za Gearlocka np. i jeździć z telefonem
Robaq Opublikowano 24 Lipca 2020 Opublikowano 24 Lipca 2020 Jasne że tak. Wymieniałem w przypadkowej kolejności. Obecnie szukam małej pompki co by weszła w taki ala bidon.I tu tez pytanie Pompka HP czy HV? Szukam czegoś z wężykiem. I druga rzecz chyba priorytetowa dla mnie teraz to jakas torba na dokumenty telefon, klucze, pieniądze, jakąs przekąske, polecicie cos w rozsądnej cenie i z łatwym dostępem do tych rzeczy? Buty i pedały zostawie na powypłacie, chcoiaz boje się o buty bo mam buta 47. Ps. Ważne że weekend i w koncu bedzie chwila na pojezdzenie. Ps2. Tak patrze i jakiś niewymiarowy jestem, dośc wysoki z krotkimi nogami i duzymi stopami
eskerek Opublikowano 24 Lipca 2020 Opublikowano 24 Lipca 2020 Jeśli podoba Ci się taka "płetwa" jaką widać u mnie na zdjęciach to w zasadzie polecam (ja sobie ją wkręciłam na śruby, zamiast pasków).https://pl.aliexpress.com/item/32854336819.html Spoko wykonanie, tanio i jak znajdziesz wysyłkę z pl to jest na 2-3 dzień. Ja mam wersję 1.6l i spokojnie mieści mi się w niej także mała pompka z dodatkowym wężykiem z deca (poza tym multitool, 2 batoniki, rękawiczki, zestaw naprawczy do tubeless, chusteczki, klucze, telefon, a ostatnio nawet mały powerbank i zegarek ).https://www.decathlon.pl/pompka-reczna-szosowa-id_8543541.htmlhttps://www.decathlon.pl/gietka-zlaczkaadaptery-wentyl-id_8543416.html Trochę się trzeba namachać, ale to tylko awaryjnie, więc wystarcza
Robaq Opublikowano 24 Lipca 2020 Opublikowano 24 Lipca 2020 Dzięki , poszukam czegos podobnego w PL bo ostatnio jak szło mi niby z Polski to było tak że numer i postu jest od razu a czas wysyłania ponad 3 tyg
Majkello Opublikowano 24 Lipca 2020 Opublikowano 24 Lipca 2020 Witam, szukam roweru na długie trasy, dużo czasu będę poruszał się po dróżkach rowerowych i asfalcie, ale często też się zdarza, że trzeba pokonać jakiś odcinek w gorszych warunkach jezdnych. Budżet na rower to +- 6000zł. Zastanawiam się na takimi modelami: -Kierując się sercem Canyon Grail 6.0 ale z tego co widziałem na stronie to niestety podrożał i kosztuje już 7000zł. -Kross esker 6.0 już od dłuższego czasu był moim faworytem bo i rozum i portfel podpowiadał, że jest to dobry wybór ale po wcześniejszych postach już tylko portfel mi podpowiada -Author AURA XR5 wydaje się fajny ale ciężko znaleźć jakieś testy tego roweru -Kellys soot 50 -Merida silex 400 Fajnie by było gdyby rower miał już GRX i Hydraulike i miał możliwość zamontowania jakiegoś większego bagażu. Bardzo prosiłbym o wasze opinie na temat tych rowerów (o eskerze trochę poczytałem już ) oczywiście inne rowerki też wchodzą w grę. Z góry dziękuje za pomoc!
HAWK89 Opublikowano 24 Lipca 2020 Opublikowano 24 Lipca 2020 9 godzin temu, Robaq napisał: Obecnie szukam małej pompki co by weszła w taki ala bidon.I tu tez pytanie Pompka HP czy HV? Szukam czegoś z wężykiem. Myślę, że czy HP czy HV to zależy na jakim ciśnieniu jeździsz. Ale są takie, w których przestawiasz między jednym a drugim. Crankbrothers Gem na przykład. Ja zakupiłem TOPEAK Race Rocket - tą wersję pośrednią do 8 bar (jest jeszcze HP do 11 bar i MT do 6 bar). Pompka mała z wężykiem i dobrze wykonana. Mogę polecić. Myślałem też nad TOPEAK Ninja P chowaną do sztycy.
macior Opublikowano 24 Lipca 2020 Opublikowano 24 Lipca 2020 (edytowane) 55 minut temu, HAWK89 napisał: Myślę, że czy HP czy HV to zależy na jakim ciśnieniu jeździsz. Ale są takie, w których przestawiasz między jednym a drugim. Crankbrothers Gem na przykład. Ja zakupiłem TOPEAK Race Rocket - tą wersję pośrednią do 8 bar (jest jeszcze HP do 11 bar i MT do 6 bar). Pompka mała z wężykiem i dobrze wykonana. Mogę polecić. Myślałem też nad TOPEAK Ninja P chowaną do sztycy. Tez posiadam Rocket,z czystym sumieniem moge polecic. Edytowane 24 Lipca 2020 przez macior
Majkello Opublikowano 25 Lipca 2020 Opublikowano 25 Lipca 2020 znacie może sklepy rowerowe w Warszawie gdzie mógłbym wypożyczyć rower typu Gravel na dzień albo nawet na parę godzin?
Karol_Bogusz Opublikowano 25 Lipca 2020 Opublikowano 25 Lipca 2020 znacie może sklepy rowerowe w Warszawie gdzie mógłbym wypożyczyć rower typu Gravel na dzień albo nawet na parę godzin?W styczniu udało mi się wypożyczyć szosę w decathlonie, ale jak teraz sprawdzałem to jest coming soon. Można do nich zadzwonić i się spytać czy już mają jakiś przybliżony termin.Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 1
Accent_Szaj Opublikowano 25 Lipca 2020 Opublikowano 25 Lipca 2020 14 minut temu, Majkello napisał: wypożyczyć rower typu Gravel Lepiej spytaj tu 1
Majkello Opublikowano 25 Lipca 2020 Opublikowano 25 Lipca 2020 Dzięki za porady, rozmawiałem z Decathlonem to dopiero od sierpnia bedą mieli opcje wypożyczenia
Robaq Opublikowano 25 Lipca 2020 Opublikowano 25 Lipca 2020 46 minut temu, Majkello napisał: znacie może sklepy rowerowe w Warszawie gdzie mógłbym wypożyczyć rower typu Gravel na dzień albo nawet na parę godzin? Spróbuj sklep trirent na Racławickiej/fort Mokotów. Ja po pierwszej jeździe muszę stwierdzić że bardzo bolą mnie ręce i pupa. Ręce w sensie dłonie. Mam nadzieję że kwestia przyzwyczajenia do tego ta temperatura dzisiaj nawet z samego rana 1
Karol_Bogusz Opublikowano 25 Lipca 2020 Opublikowano 25 Lipca 2020 Spróbuj sklep trirent na Racławickiej/fort Mokotów. Ja po pierwszej jeździe muszę stwierdzić że bardzo bolą mnie ręce i pupa. Ręce w sensie dłonie. Mam nadzieję że kwestia przyzwyczajenia do tego ta temperatura dzisiaj nawet z samego rana Bardzo możliwe, że masz źle ustawione siodełko( góra,dół,do przodu,tylu) i kierownicę ( czy kierownica jest wypoziomowana ) Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Robaq Opublikowano 25 Lipca 2020 Opublikowano 25 Lipca 2020 Będę kombinował co jazdę z ustawieniem . Odczucie mam takie jakbym wyciskał sztangę a pupa pewnie boli bo nie jeździłem parę lat na rowerze i w starym jak się raz przejechałem.tez bolała ale tam.szersze siodło.
Robaq Opublikowano 25 Lipca 2020 Opublikowano 25 Lipca 2020 17 minut temu, Majkello napisał: a na jaki rower się zdecydowałes? Esker 6.0
Majkello Opublikowano 25 Lipca 2020 Opublikowano 25 Lipca 2020 własnie też bardzo mi się podoba ale jakaś lipa z nimi wyszła bo niekompatybilne części zainstalowali
Robaq Opublikowano 25 Lipca 2020 Opublikowano 25 Lipca 2020 22 minuty temu, Majkello napisał: własnie też bardzo mi się podoba ale jakaś lipa z nimi wyszła bo niekompatybilne części zainstalowali Niby tak. Zapytałem o to jak kupowałem i chlopaki co sprzedawali powiedzieli zebym się nie martwil bo wszystko jest dobrze wyregulowane. Ludzie jezdzą na tej 812 i dają rade, a jak nie to za 2-3 stowki wymieniaja na 810, 812 sprzedają. Mimo wszystko cenowo chyba nadal wypada najlepiej. Przymierzałem sie do kupna meridy silex 400 ale dostepnosc chyba taka sama jak eskera a 700zł wiecej i wiekszosc na grx 400, natomiast mocno rozwazalem author aura xr5 za 5500 bodajze. a no i jeszcze cube Nuroad na grx ale po powrocie z urlopu juz nie było stacjonarnie a trafil sie esker (mało tego ta xl wisiala tam cały moj urlop, ze 3 tyg). Problem jest taki że wpisujac w google esker 6.0 i np Warszawa to nie pokazuje gdzie sa. Ja klikałem sobie wszystkich partnerow krossa w Warszawie, sprawdzałem co mają i trafilem, tą XLke 1
Rekomendowane odpowiedzi