Atlantis Opublikowano 24 Lutego 2020 Opublikowano 24 Lutego 2020 1 godzinę temu, Zigfir napisał: Cieszę się że kupujecie rowerki i tylko tak dla porządku przypomnę, że to jednak temat o Eskerach... 😎. Już pisałem, że lepiej by temat się nazywał "Jaka alternatywa dla Eskera 6.0" bo realnie istnienie eskerów w masowej świadomości potencjalnych klientów do tego mianownika się sprowadza 😉
revolta1 Opublikowano 24 Lutego 2020 Opublikowano 24 Lutego 2020 A jeszcze przed chwilą w ręcz krzyczałeś do mnie ze nie mam pojęcia co to jest planowanie produkcji i że esker będzie bo dostałeś maila itd. Szybko zmieniasz zdanie
Atlantis Opublikowano 24 Lutego 2020 Opublikowano 24 Lutego 2020 5 minut temu, revolta1 napisał: A jeszcze przed chwilą w ręcz krzyczałeś do mnie ze nie mam pojęcia co to jest planowanie produkcji i że esker będzie bo dostałeś maila itd. Szybko zmieniasz zdanie Tylko głupi w obliczu realnych dowodów i okoliczności nie zmienia zdania.
Chmielo Opublikowano 25 Lutego 2020 Opublikowano 25 Lutego 2020 Tak się zapytam na temat soot 50 jakieś opinie testy czy coś wgl jest na forach?ciekaw jestem czy są wgl jakieś opinie jego użytkowników? Ktoś może coś powiedzieć odnośnie jego geometri bo gdzieś przeczytałem że jest zbliżona do przełajowej a ja wolał bym jednak żeby było wygodnie na 3-4 godzinne trasy
Atlantis Opublikowano 25 Lutego 2020 Opublikowano 25 Lutego 2020 17 minut temu, Chmielo napisał: Tak się zapytam na temat soot 50 jakieś opinie testy czy coś wgl jest na forach?ciekaw jestem czy są wgl jakieś opinie jego użytkowników? Ktoś może coś powiedzieć odnośnie jego geometri bo gdzieś przeczytałem że jest zbliżona do przełajowej a ja wolał bym jednak żeby było wygodnie na 3-4 godzinne trasy Żaden przełaj... geometria bardzo wygodna. To dobrze skonstruowany gravel, a nie konwersja z szosy.
Fimala Opublikowano 25 Lutego 2020 Opublikowano 25 Lutego 2020 27 minut temu, Chmielo napisał: Tak się zapytam na temat soot 50 jakieś opinie testy czy coś wgl jest na forach?ciekaw jestem czy są wgl jakieś opinie jego użytkowników? Ktoś może coś powiedzieć odnośnie jego geometri bo gdzieś przeczytałem że jest zbliżona do przełajowej a ja wolał bym jednak żeby było wygodnie na 3-4 godzinne trasy BTW tak napalacie sie na te 50, a luźnym leszczem widziałem nówki 70 dostępne za 4800-4900. 1
Atlantis Opublikowano 25 Lutego 2020 Opublikowano 25 Lutego 2020 6 minut temu, Fimala napisał: BTW tak napalacie sie na te 50, a luźnym leszczem widziałem nówki 70 dostępne za 4800-4900. I co z tego, skoro 70 to zupełnie inna koncepcja gravela ? Dla niszowej grupy użytkowników
Chmielo Opublikowano 25 Lutego 2020 Opublikowano 25 Lutego 2020 Mi w 70 totalnie nie podoba sie malowanie,to raz a dwa naped 1x tez nie do końca spełnia moje oczekiwania
Fimala Opublikowano 25 Lutego 2020 Opublikowano 25 Lutego 2020 Teraz, Atlantis napisał: I co z tego, skoro 70 to zupełnie inna koncepcja gravela ? Dla niszowej grupy użytkowników To w dalszym ciągu ten sam rower i w dodatku lepiej wyposażony. Ale rozumiem, że komuś może 1x nie podejść.
Atlantis Opublikowano 25 Lutego 2020 Opublikowano 25 Lutego 2020 Teraz, Fimala napisał: To w dalszym ciągu ten sam rower i w dodatku lepiej wyposażony. Ale rozumiem, że komuś może 1x nie podejść. 1x to napęd, który nie nadaje się do rekreacyjnej jazdy, szczególnie na długie dystanse, nie mówiąc o wyprawach
Chmielo Opublikowano 25 Lutego 2020 Opublikowano 25 Lutego 2020 Ja tam sie nie napalam jakoś, 3 minuty temu, Fimala napisał: To w dalszym ciągu ten sam rower i w dodatku lepiej wyposażony. Ale rozumiem, że komuś może 1x nie podejść. Co poza napędem ma innego?
Fimala Opublikowano 25 Lutego 2020 Opublikowano 25 Lutego 2020 26 minut temu, Atlantis napisał: 1x to napęd, który nie nadaje się do rekreacyjnej jazdy, szczególnie na długie dystanse, nie mówiąc o wyprawach Rozumiem, że kolega już zrobił x kilometrów na napędzie 1x czy tylko wnioskuje z opowieści teoretyków? 25 minut temu, Chmielo napisał: Ja tam sie nie napalam jakoś, Co poza napędem ma innego? Chocby droppera. W jeździe po leśnych górkach przydatna sprawa.
Chmielo Opublikowano 25 Lutego 2020 Opublikowano 25 Lutego 2020 Dobra wyjdę na leszcza ale co to dropper?
Atlantis Opublikowano 25 Lutego 2020 Opublikowano 25 Lutego 2020 2 minuty temu, Fimala napisał: Rozumiem, że kolega już zrobił x kilometrów na napędzie 1x czy tylko wnioskuje z opowieści teoretyków? O matko, znowu zaczyna się puszenie jak paw piewców danego rozwiązania, którzy przy fajnych cechach i zaletach danego mechanizmu, tworzą z niego niedoścignione ideały i wprowadzają ludzi w błąd. Jak nie jeździłem na rowerze szosowym, to mogę stwierdzić, że nie nadają się one do maratonów górskich, czy też najpierw muszę przetestować? Teoria + TESTY innych ludzi tworzą wystarczający obraz wiedzy nt. działania jakiegoś elementu, w tym wypadku napędu. Nie istnieje i w najbliższym czasie nie będzie istnieć cecha zwana uniwersalnością w napędach 1x i poza tym napędy te cierpią na swoje typowe bolączki. Nie gwarantują wystarczającej ilości przełożeń oraz łagodnego stopniowania, w szczególności w warunkach długodystansowej jazdy rekreacyjnej po różnorodnym terenie. A tym bardziej jazda w obciążeniu sakwami jest przy tego typu napędzie mało komfortowa i bezsensowna. Napęd 1x jest przede wszystkim prosty, może być mniej awaryjny (choć powtarzająca się kwestia spadającego łańcucha w niektórych może świadczyć odwrotnie) i w niektórych warunkach sprawdzi się bardzo fajnie. Ale NIGDY nie w jeździe szosowo-gravelowo-turystycznej. I jak ktoś wmawia ludziom, że jest inaczej, to zwyczajnie szkodzi potencjalnym nabywcom amatarom nieświadomym konsekwencji podejmowanego wyboru. 2
leszcz Opublikowano 25 Lutego 2020 Opublikowano 25 Lutego 2020 5 godzin temu, Atlantis napisał: 1x to napęd, który nie nadaje się do rekreacyjnej jazdy, szczególnie na długie dystanse, nie mówiąc o wyprawach Najmocniej przepraszam ale pozwolę sobie na spostrzeżenie, że to stwierdzenie to pie*enie o Szopenie. 2
marcin.jka Opublikowano 25 Lutego 2020 Opublikowano 25 Lutego 2020 @leszcz Też tak uważam, nadaje się jak najbardziej, choć nie każdy akurat taki napęd wybierze.
n3vr0s Opublikowano 25 Lutego 2020 Opublikowano 25 Lutego 2020 Co do napędu 1x11 strasznie się go obawiałem przy zakupie, teraz bym go nie oddał za nic. Sram apex spełnia moje oczekiwania w 100%. Kwestia napędu jest bardzo subiektywna, polecam się przejść do sklepu rowerowego, umówić się na jazdę rowerem z napędem 2x10/11 i 1x11 i samemu stwierdzić co lepsze. Skoro wątek się zamienia w alternatywy dla Eskera to polecam sprawdzić rowery Rondo, dajcie szanse 1x11 i cieszcie się z jazdy zamiast czekać cholera wie ile na cud 1
HAWK89 Opublikowano 26 Lutego 2020 Opublikowano 26 Lutego 2020 (edytowane) Na stronie Krossa pojawiły się dzisiaj rozmiary L i XL jakby ktoś w cenie katalogowej chciał brać. EDIT: Już nie ma, ale chyba co najmniej po jednej sztuce zrobili także jest postęp Edytowane 26 Lutego 2020 przez HAWK89
Chmielo Opublikowano 26 Lutego 2020 Opublikowano 26 Lutego 2020 ktos już kupił i z zarobkiem będzie sprzedawał taki deficytowy rower:)
Majek23 Opublikowano 26 Lutego 2020 Opublikowano 26 Lutego 2020 A ktoś przerabiał może temat z podpórką do eskera 6.0? Poleciłby ktoś jakąś sprawdzoną podpórkę? Zamówiłem podpórkę Kross HERON lll i nie podchodzi. A miała być uniwersalna pod rower z hamulcem tarczowymi z tyluWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
buni777 Opublikowano 2 Marca 2020 Opublikowano 2 Marca 2020 March_cze: że niby masz model 2020? Skąd, jak?
HAWK89 Opublikowano 2 Marca 2020 Opublikowano 2 Marca 2020 Jakieś pojedyncze sztuki się pojawiają. W zeszłym tygodniu w sklepie stacjonarnym widziałem jedną XLkę. Na stronie Krossa wcześniej L i XL a wczoraj S.
PiasQ Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 Hej Wszystkim.Też mam pod nosem dostępną XL'kę. Nie jestem jednak pewien czy Kross to jest dobry wybór dla mnie. Strasznie dobrze czuję się na Cube Nuroad. Cena trochę wyższa za wersję Race, ale tez Pro jest w niegłupiej cenie (a wydaje mi się, że Tiagra i mechanika mi w zupełności wystarczą do codziennych 30km podróży). Na celowniku jest tez Kellys Soot 50, na piastach maszynowych Novatec, ale jakoś mnie ten rower nie przekonuje. Czym dłużej szukam tym gorzej... pomóżcie ;-)Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi