Atlantis Opublikowano 21 Lutego 2020 Opublikowano 21 Lutego 2020 2 godziny temu, Chmielo napisał: Kurcze tez bym łyknął tego soot 50 Ale chyba nie ma mocowań na bagażnik i błotniki A te jednak by mi sie przydały:/ mam jeszcze w mieście marin Nicasio 2 i Gestalt 2 może zrezygnuje z Grx. Jak mówicie tiagra będzie przeszkadzać na leśnych drogach pożarowych(20% moich tras reszta asfalt raczej słaby) Ma mocowania. Do bagażnika trzeba tylko wymienić zacisk sztycy z możliwością montażu. Wiele dziurek i śrubek jest pozornie niewidocznych. Np. pod dolną rurą, na przednim widelcu od wewnątrz, z samego tyłu na dole ramy przy przerzutce. Mocowania na błotniki są. To bardzo wyprawowy gravel.
spokospoko Opublikowano 22 Lutego 2020 Opublikowano 22 Lutego 2020 (edytowane) Niestety zrezygnowałem z polowania na Eskera 6.0. Kupiłem dziś Soot 50 2020 za 5200, czyli tak samo jak wyceniono mi Krossa. Pierwsze wrażenia na duży plus, ale to już temat na nowy wątek ;). Szkoda, że Kross tak lekkomyślnie traci klientów :/. Edytowane 22 Lutego 2020 przez spokospoko
Bilbo141 Opublikowano 22 Lutego 2020 Opublikowano 22 Lutego 2020 Gdzie dają taka super cenę na soota? Za tyle też kupię nawet dzisiaj Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Chmielo Opublikowano 22 Lutego 2020 Opublikowano 22 Lutego 2020 No jak bym miał za 5200 to tez bym sie już nie zastanawiał
spokospoko Opublikowano 22 Lutego 2020 Opublikowano 22 Lutego 2020 (edytowane) Greenbike. Dostalem taka ofertę na Eskera zamawiajac przez net - powiedziałem, że gdzie indziej dostałem 10%, więc przebili ;). Po kolejnym opóźnieniu dostawy od Krossa dostałem opcję kupienia Soota j/w, z zastrzeżeniem że muszę zrobić nowe zamówienie, również przez net. Ale wybrałem się do punktu stacjonarnego w Poznaniu i po opowiedzeniu mojej smutnej historii dostałem rower za 5200 od ręki, decyzją gościa z salonu. Słowem - jestem bardziej niż zadowolony Edytowane 22 Lutego 2020 przez spokospoko Styl / Ort ;)
Atlantis Opublikowano 22 Lutego 2020 Opublikowano 22 Lutego 2020 Szczerze mówiąc, to myślę, że ten temat powinien zmienić nazwę na "Jaka alternatywa dla Eskera 6.0". A swoją drogą tak naprawdę to niezły marketing. Wykreować rower w katalogu, który zgarnia na forach ogromną popularność. Mało kto go kupuje, ale testy w sieci są i gorączkowa dyskusja także. Potem w badaniach "świadomość istnienia marki" wzrasta bo grupa forumowiczów nastukała 20 stron dyskusji o rowerze, który realnie nie jest i nie będzie w seryjnej sprzedaży. 😅 P.S. Gadałem dziś w sklepie rowerowym z gościem, który kupił Eskera 2019 - spawy popękały w dwóch miejscach, gwarancję odrzucili, ale ponoć dało się to tanim kosztem zespawaćr, naprawić i jeździ. Ale niesmak pozostaje.
spokospoko Opublikowano 22 Lutego 2020 Opublikowano 22 Lutego 2020 1 minutę temu, Atlantis napisał: A swoją drogą tak naprawdę to niezły marketing. Wykreować rower w katalogu, który zgarnia na forach ogromną popularność. Mało kto go kupuje, ale testy w sieci są i gorączkowa dyskusja także. Potem w badaniach "świadomość istnienia marki" wzrasta bo grupa forumowiczów nastukała 20 stron dyskusji o rowerze, który realnie nie jest i nie będzie w seryjnej sprzedaży. 😅 (...) Ale niesmak pozostaje. Dam sobie łapę uciąć, że w statystykach segment konsumentow graveli z ceną > od 5-6k waży tyle co nic, więc z tym boostem rozpoznawalności to bym nie przesadzał. Sprzedawcy jadą po Krossie jak po łysej kobyle. Polecają inne rowery, innych marek. Kross traci sprzedaż w tym małym segmencie, traci też wizerunek. Konsumenci rowerów za 6k, zakładam, doradzają konsumentom kupującym sprzęt na komunię i inne okazji, a po takiej sytuacji nie będzie aplauzów itd. Słowem, nie marketing a partactwo i strzał w stopę. Swoją drogą testów też jak na lekarstwo.
Majek23 Opublikowano 22 Lutego 2020 Opublikowano 22 Lutego 2020 P.S. Gadałem dziś w sklepie rowerowym z gościem, który kupił Eskera 2019 - spawy popękały w dwóch miejscach, gwarancję odrzucili, ale ponoć dało się to tanim kosztem zespawaćr, naprawić i jeździ. Ale niesmak pozostaje. To dobrze ze nie kupił Eskera z 2020 bo by mu popękała w tych samych miejscach albo w czterech innych. Bo niby czym się różni rama. 2019 od tej 2020?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
nctrns Opublikowano 23 Lutego 2020 Opublikowano 23 Lutego 2020 To że na oko rama nie różni się niczym, nie znaczy że nie zaszły zmiany w procesie produkcji czy kontroli jakości (na lepsze lub gorsze )
Chmielo Opublikowano 23 Lutego 2020 Opublikowano 23 Lutego 2020 No ale sądząc po tym jak kross ma w poważaniu klientów to nie liczył bym na dobre zmiany w jakości
Zigfir Opublikowano 23 Lutego 2020 Opublikowano 23 Lutego 2020 Jakoś specjalnie do tej pory o pękających ramach Eserów nie było słychać. Pytanko jak kolega ze sklepu ją użytkował?
Fryt_Wrocek Opublikowano 23 Lutego 2020 Opublikowano 23 Lutego 2020 23 godziny temu, Atlantis napisał: P.S. Gadałem dziś w sklepie rowerowym z gościem, który kupił Eskera 2019 - spawy popękały w dwóch miejscach, gwarancję odrzucili, ale ponoć dało się to tanim kosztem zespawaćr, naprawić i jeździ. Ale niesmak pozostaje. Jakoś nie chce mi się wierzyć w tę historię, gdyby gościowi pękła rama i odrzuciliby mu reklamację, to zapewne w sieci już by było głośno na ten temat i zdjęcia były by wrzucone, a tu cisza. Jak dla mnie to gość wymyślił historyjkę na podstawie pękających lata temu ram i w ten sposób zniechęca potencjalnych klientów na Eskera, do którego nie ma dostępu, żeby sprzedać im coś innego. Jest taki sklep w Sosnowcu gdzie szef ma historię na temat każdej marki oprócz Treka, którego jest dystrybutorem. Pracuje w trochę innej branży, ale nie wyobrażam sobie żebym odrzucił reklamację mojemu dystrybutorowi na produkt który kupił do własnego użytku. Co do dostępności Eskera, to mamy powtórkę z tamtego roku, swojego mogłem kupić od ręki w sklepie stacjonarnym w maju, ale poszedł sprzed nosa i po poszukiwaniach udało mi się kupić w czerwcu.
Atlantis Opublikowano 23 Lutego 2020 Opublikowano 23 Lutego 2020 35 minut temu, Fryt_Wrocek napisał: Jakoś nie chce mi się wierzyć w tę historię, gdyby gościowi pękła rama i odrzuciliby mu reklamację, to zapewne w sieci już by było głośno na ten temat i zdjęcia były by wrzucone, a tu cisza. Jak dla mnie to gość wymyślił historyjkę na podstawie pękających lata temu ram i w ten sposób zniechęca potencjalnych klientów na Eskera, do którego nie ma dostępu, żeby sprzedać im coś innego. Jest taki sklep w Sosnowcu gdzie szef ma historię na temat każdej marki oprócz Treka, którego jest dystrybutorem. Pracuje w trochę innej branży, ale nie wyobrażam sobie żebym odrzucił reklamację mojemu dystrybutorowi na produkt który kupił do własnego użytku. Co do dostępności Eskera, to mamy powtórkę z tamtego roku, swojego mogłem kupić od ręki w sklepie stacjonarnym w maju, ale poszedł sprzed nosa i po poszukiwaniach udało mi się kupić w czerwcu. To nie był sprzedawca, tylko klient - w sklepie w którym między innymi handlują Krossem - więc nie miał żadnego interesu w tym co opowiadał. Historia sama w sobie zupełnie nie nadzwyczajna, bo z bardzo słabego procesu reklamacyjnego Kross jest znany. A też nie każdy od razu zna i lata po forach oraz grupach dla rowerów opowiadając o swoich perypetiach. Niektórzy szybko godzą się z losem.
Fryt_Wrocek Opublikowano 23 Lutego 2020 Opublikowano 23 Lutego 2020 2 godziny temu, Atlantis napisał: To nie był sprzedawca, tylko klient - w sklepie w którym między innymi handlują Krossem - więc nie miał żadnego interesu w tym co opowiadał. A to zmienia postać rzeczy. Póki co to odosobniony przypadek i miejmy nadzieje ze tak zostanie
Chmielo Opublikowano 24 Lutego 2020 Opublikowano 24 Lutego 2020 No nic olimpiasport utrzymuje ze kross ich zapewnia ze w lutym dostaną eskery.zostal tydzień tyle mogę poczekać i zobaczymy
Atlantis Opublikowano 24 Lutego 2020 Opublikowano 24 Lutego 2020 17 minut temu, Chmielo napisał: No nic olimpiasport utrzymuje ze kross ich zapewnia ze w lutym dostaną eskery.zostal tydzień tyle mogę poczekać i zobaczymy Sklepy, które mialy zamówione na kontrakt rowery nawet nie dostały, a produkcja na luty już zakończona... bardzo w to wątpię szczerze mówiąc. Zapewnieniom Krossa bym nie wierzył, bo już udowodnili, że są niewiarygodni.
Bilbo141 Opublikowano 24 Lutego 2020 Opublikowano 24 Lutego 2020 Ja kolejny raz dostaję zapewnienie od innego sklepu, że na początku marca esker będzie. 5120zl za niego chcą, ale poruszyłem też temat soota 50 i jego za 5413zl są skłonni sprzedać. Szkoda że nie chciał się zgodzić na 5200 bo bym od razu brał I za te 200 by weszły jakieś pedały. Dalej nie wiem co począć. Tak właściwie to są jakieś powody w sprzęcie żeby Kelly's był wyceniony na 300zl więcej na starcie? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Atlantis Opublikowano 24 Lutego 2020 Opublikowano 24 Lutego 2020 1 minutę temu, Bilbo141 napisał: Ja kolejny raz dostaję zapewnienie od innego sklepu, że na początku marca esker będzie. 5120zl za niego chcą, ale poruszyłem też temat soota 50 i jego za 5413zl są skłonni sprzedać. Szkoda że nie chciał się zgodzić na 5200 bo bym od razu brał I za te 200 by weszły jakieś pedały. Dalej nie wiem co począć. Tak właściwie to są jakieś powody w sprzęcie żeby Kelly's był wyceniony na 300zl więcej na starcie? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Lepsza jakość wykonania ramy (Słowacy ogólnie robią bardzo solidne rowery), mechaniczne piasty Novateca... I poczucie, że dostajesz dostępny rower od wiarygodnego producenta, który potrafi zapewnić dostępność i zapasy magazynowe na długo przed rozpoczęciem sezonu
Chmielo Opublikowano 24 Lutego 2020 Opublikowano 24 Lutego 2020 Kurcze byłem w sklepie to mi na soot 50 maxymalnie do 5700 bi w stanie zejść
Atlantis Opublikowano 24 Lutego 2020 Opublikowano 24 Lutego 2020 17 minut temu, Chmielo napisał: Kurcze byłem w sklepie to mi na soot 50 maxymalnie do 5700 bi w stanie zejść To dopłać i ciesz się rowerem, przy takiej kwocie te 2-3 stówy nie powinny robić różnicy. Ale jak szukasz jak najtaniej to mam podpowiedź: dołącz do grup rowerowych na FB i zapytaj tam o ten model i przeceny. Na Kellysa znajdziesz sporo sprzedawców, którzy zaoferują Ci nawet 5200 przy dobrych wiatrach. Tylko w tym wypadku nie licz raczej na dobrze poskręcany rower, ani darmowy przegląd gwarancyjny po 200-300km.
Bilbo141 Opublikowano 24 Lutego 2020 Opublikowano 24 Lutego 2020 Trzeba twardo negocjować. Ja zaproponowałem 5300 od razu Bjere go, mam 2 rowerki od nich jeden od 2004 drugi 2009 i ramy są ewentualnie wytarte od linek. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Chmielo Opublikowano 24 Lutego 2020 Opublikowano 24 Lutego 2020 50 maja tylko w M a 30 jeździłem M i L i wydaje mi sie ta L jednak odpowiedniejsza dla mnie,niewiem kurcze na który rozmiar sie zdecydować tak małe są to różnice Dobra dostałem 5473 na green bike chyba się jednak zdecyduje na rower od nich
Zigfir Opublikowano 24 Lutego 2020 Opublikowano 24 Lutego 2020 Cieszę się że kupujecie rowerki i tylko tak dla porządku przypomnę, że to jednak temat o Eskerach... 😎.
Rekomendowane odpowiedzi