Skocz do zawartości

Kross Esker 6.0 - czy kupić i jaki wybrać rozmiar.

Adam->

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No ale orginalnie 105-tkowy Esker ma korbę 46-36 czyli typową CX. Te 48 GRXa to i tak zawsze krok w przód na szosę i w teren. Co nie zmienia faktu,żę i tak korbę GRXową uważam za niezbyt dobrze zeskalowaną do jazdy w lesie także raczej przy składaniu bedę wkładał coś pokroju 42-27 od FSA.

No ja w terenie szaleje na oponkach 33C z tym, ze typowo CXowych i nie są one zbyt dobre na szosę. No ale na jazdę na szosie mam szosę.

Edytowane przez Nemrod
Opublikowano (edytowane)

Nowy Esker 6.0 z 2020 ma korbę GRX FC-RX600 46-30. 48 jest opcją do zastosowania we własnym zakresie, jaką przyjmie przednia przerzutka.

Jak na dedykowaną korbę w teren to faktycznie 42 brzmi całkiem sensownie. Ilu użytkowników tyle potrzeb :).

Ja akurat nie mam osobnej szosy i to (na lekkich kołach) oraz lekki teren typu względnie równe ścieżki i szutry (na oryginalnych kołach) załatwia mi Esker. Za to na dłuższe (kilkugodzinne) wypady w cięższy teren piachy, korzenie i kamienie, śnieg i lód + to, co wcześniej wolę jednak mtb na oponkach minimum 2.1. Z jednej stronie wygodniej, z drugiej trochę mi szkoda Eskera na takie cioranie.

Edytowane przez Zigfir
Opublikowano

No i dziś idą w kartonach do sklepów. Ciekawe ile dostaną wszyscy :)

Opublikowano

Sytuacja przypomina fanów znanej marki telefonów, którzy nocują pod salonami przed premierą nowego modelu :D

Opublikowano
1 godzinę temu, leszcz napisał:

Sytuacja przypomina fanów znanej marki telefonów, którzy nocują pod salonami przed premierą nowego modelu :D

😄

Opublikowano

Może jest to pomysł na promocję marketingową Krossa :)

Opublikowano
W dniu 12.02.2020 o 08:02, Atlantis napisał:

No i dziś idą w kartonach do sklepów. Ciekawe ile dostaną wszyscy :)

Ja dziś byłem świadkiem rozmowy  sklepu z przedstawicielem handlowym krossa i Wg niego esker 6.0 w rozmiarze M i L dziś i jutro jest produkcja a XL wchodzi niedługo później ale do marca i XL bedzie

Widać że jednak postarali sie bardziej w tym roku o dostępność gravela:)

Opublikowano
Godzinę temu, Chmielo napisał:

Ja dziś byłem świadkiem rozmowy  sklepu z przedstawicielem handlowym krossa i Wg niego esker 6.0 w rozmiarze M i L dziś i jutro jest produkcja a XL wchodzi niedługo później ale do marca i XL bedzie

Widać że jednak postarali sie bardziej w tym roku o dostępność gravela:)

Ja zaś słyszałem, że w środę produkowali tylko i niektóre sklepy biją się o to, żeby mieć choć jedną sztukę danego rozmiaru. No i sklepy wspominają o bardzo ograniczonej ilości. Zobaczymy. Kto zamówił najwcześniej pewnie dostanie, inni w marcu. 

Opublikowano

Dzwonił do mnie sklep przed chwilą i powiedzieli, że w marcu powinien być u nich. Rozmiar XL

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Coś się dzieje w temacie?dotarł do kogoś zamówiony esker?

Opublikowano
15 godzin temu, Chmielo napisał:

Coś się dzieje w temacie?dotarł do kogoś zamówiony esker?

powoli schodzą z taśmy, na stronie internetowej pojawiły się dostępne rozmiary S oraz M. Elki będa lada chwila, albo po prostu jakoś w tym tygodniu. 

• Pomógł 1
Opublikowano

Tylko dziwne ze jak chce się kupić rozmiar M to wyskakuje błąd na stronie internetowej.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Expertbike.pl piszą ze niby dostępne i stan magazynowy pokazują że mają po 2szt. w każdym rozmiarze,ale to chyba tylko chwyt marketingowy

Opublikowano

Expertbike.pl piszą ze niby dostępne i stan magazynowy pokazują że mają po 2szt. w każdym rozmiarze,ale to chyba tylko chwyt marketingowy

na 100% tego w rzeczywistości nie mają, żałosny chwyt i unikałbym takich firm

Opublikowano

Już na stronie Kross-a niedostępne wszystkie rozmiary.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
W dniu ‎06‎.‎02‎.‎2020 o 09:47, afellow napisał:

Podzielisz się informacją jak i gdzie wynegocjowałeś taki rabat?

W dniu ‎06‎.‎02‎.‎2020 o 09:52, Atlantis napisał:

Daję sobie głowę urwać, że naciął się na obietnicę kogoś, kto nawet nie wie czy te rowery dostanie. A jeśli tak to nie w pierwszej dostawie. Dużo jest takich sklepów. Generalnie można od razu poznać uczciwego sprzedawcę po tym, że nie daje rabatów na rower którego fizycznie nie ma i nie jest jeszcze wyprodukowany. Szczególnie jeżeli to model, który bardzo szybko się sprzeda. 

Zresztą idźcie popytać o cenę Cube Nuroad Race - jak ktoś ma teraz na stanie, to nie da Wam żadnej zniżki na nowy model. Bo zaraz i tak mu zejdzie w cenie głównej. 

salon2kolka.pl, rabat dają z marszu i biorą zaliczkę 50% jako gwarancja rabatu, więc niegocjacji nie było. Być może jest tak jak piszesz Atlantis. A moze jest tak, że Kross produkuje pod zamówienie z rynku i kto się nie załapie w ten sposób, to roweru w salonie i tak nie ujrzy. Tragedii z tego nie robię, na razie rower do jeżdżenia mam i czekam.

Opublikowano

Jednak wygląda na to, że z Eskerem cytując popularnego mema "here we go again..." :D 

Opublikowano

Kross mi napisał, że w przyszyłym tygodniu prawdopodobnie wysyłka do sklepów. W sklepie czeka na mnie Scott Gravel S30, wolałbym Eskera, bo to prawdziwy Gravel a Scott wziął szosową ramę, poszerzył lekko widełki (max wejdzie opona 35), zmienił komponenty na GRX. To tak naprawdę przełajówka z tego wynika...tylko kiedy tego Krossa w końcu wyślą do sklepów.

Opublikowano
W dniu 10.02.2020 o 12:58, Atlantis napisał:

Już dostałem potwierdzenie, że od poniedziałku sukcesywnie w sklepach 

Od poniedziałku 17 lutego mialy trafiać rowery do sklepów? 

Opublikowano

Na stronie dostępne rozmiary M oraz XL 

W dniu 17.02.2020 o 13:29, buni777 napisał:

salon2kolka.pl, rabat dają z marszu i biorą zaliczkę 50% jako gwarancja rabatu, więc niegocjacji nie było. Być może jest tak jak piszesz Atlantis. A moze jest tak, że Kross produkuje pod zamówienie z rynku i kto się nie załapie w ten sposób, to roweru w salonie i tak nie ujrzy. Tragedii z tego nie robię, na razie rower do jeżdżenia mam i czekam.

Widziałem ich ofertę, ale jak poczytałem regulamin to podziękowałem.U nich nie masz prawa zwrotu 14 dniowego jeśli rower był pod zamówienie 

Opublikowano

Ja zakupiłem wczoraj w sklepie alternatywę i w sumie cieszę się, że nie trafiło na Eskera 😁 Rower który był dostępny od początku zimy... . A jak tam u Was, nadal czekacie na swoją kolej? Kross naprodukował tego tak mało, że kot napłakał. Myślałem że będzie lepiej, myliłem się. 

Opublikowano
23 minuty temu, Atlantis napisał:

Ja zakupiłem wczoraj w sklepie alternatywę i w sumie cieszę się, że nie trafiło na Eskera 😁 Rower który był dostępny od początku zimy... . A jak tam u Was, nadal czekacie na swoją kolej? Kross naprodukował tego tak mało, że kot napłakał. Myślałem że będzie lepiej, myliłem się. 

A co z planem produkcji co z mailami i z zapewnieniami he he he 😄😄😄😄😄

Plan planem a rzeczywistość rzeczywistością 

Opublikowano

Mi tam akurat pasuje jeszcze trochę poczekać, wiec zbytnio sie nie piekle.Na początku marca jak nadal nie będzie to kupie coś innego i tyle.Pochwal się jaką alternatywę wybrałeś?

Opublikowano
2 godziny temu, zuczek222 napisał:

I co zakupiłeś? 

Mi tam akurat pasuje jeszcze trochę poczekać, wiec zbytnio sie nie piekle.Na początku marca jak nadal nie będzie to kupie coś innego i tyle.Pochwal się jaką alternatywę wybrałeś?

Kellys Soot 50 z GRX na 2020.