Skocz do zawartości

Muszę zmienić gripy?

Badyl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem. Zamówiłem sobie rogi na kierownicę montowane chyba najbardziej standardową metodą czyli "na obejmę". Czy przy takich gripach jak na zdjęciu mogę to jakoś zrobić? Grip jest pełny czyli kryje z boku prześwit kierownicy - trzeba by ciąć gumę. Z drugiej strony szkoda poświęcać tego wypłaszczenia bo to całkiem dobra sprawa, więc tu zrobić tylko otwór i przesunąć cały grip ku środkowi kiery... Nie wiem... Czy poprostu zamówić nowe, lepsze?

IMG_20190214_190454.jpg
Opublikowano

Nic nie zrobisz, aby zamontować rogi na obejmę musisz przesunąć gripy. A bez cięcia nic nie zrobisz.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Oczywiście, że wystarczy przesunąć gripy bliżej kierownicy. W jaki sposób usuniesz gumę z zewnętrznej strony chwytu, nieistotne. Szczególnie, że będzie to zakryte rogami.

• Lubię to! 1
Opublikowano
17 godzin temu, Franz Mauer napisał:

Bardzo fajna opcja! :) Zwłaszcza, że im wyższy numer tym dłuższy róg. Dzięki :) Jutro pobawię się w przycinanie tego co mam, a jak nic nie wyjdzie to wyjście z sytuacji jest.

Edit: godz. 23.30: Co, ja nie założę? Zwłaszcza po tym winku co wypiłem? ;) Tadaaaam! Jutro z rana test na trasie.

IMG_20190215_231917.jpg
  • Lubię to! 1
Opublikowano
Godzinę temu, Badyl napisał:

https://www.ebay.co.uk/itm/Indigo-Ergonomic-Bike-Bar-Ends-Alloy-Universal-Fit-Black-RRP-14-99/292149293667?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649

Niestety trochę za krótkie, na szczęście jakieś podparcie dają i nie były drogie. Zatem propozycja Ergon-ów myślę że za jakiś czas się urzeczystwni ;)

Tylko trochę słabo to wygląda. I raczej połączenie rogów plus ESI wygląda lepiej i jest wygodniejsze. Ergon-y wymagają zakładania rękawiczek.

Opublikowano
14 godzin temu, lionello napisał:

Ergon-y wymagają zakładania rękawiczek.

Jak ktoś potrzebuje. Ja jeździłem bez.

Opublikowano

A czemu wymagają rękawiczek? Możesz rozwinąć? Ogólnie rzecz biorąc to cały czas staram się w rękawiczkach jeździć przez obecną porę roku. Na wiosnę kupię sobie jakieś żelowe bezpalcówki.

Co do wyglądu... hmm... kwestia gustu. Myślę że bardziej w tym momencie chodzi o komfort. Ten niestety za wysoki też nie jest, bo rzeczywiście trochę za krótkie te rogi, ale - to moje pierwsze rogi w życiu (heh, dzięki Żono moja kochana ;) ). Na szczęście ręce choć trochę odpocząć mogą za tę niską cenę i wiem, że jak założę lepsze to będzie strzał w dychę.

Co to jest ESI???

Opublikowano
57 minut temu, Badyl napisał:

Co to jest ESI???

Jeśli to nie żart to wyjaśniam, że ESI to bardzo znana i ceniona marka produkująca gripy :)

• Lubię to! 1