Adi998 Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 (edytowane) Witam. Mam problem z napędem 1X11. Oczywiście największą wadą czyli spadającym łańcuchem z 1. lub 2. przełożenia na 3. i 4. przy zapedałowaniu do tyłu. Łańcuch układa się w linii prostej na przełożeniu około 8.-7. Ostatnio ktoś mi powiedział że moną by było dać podkładki między pająka korby a zębatkę przez co można by było zmienić linię łańcucha. Pozostaje jeszcze kwestia czy śruby łączące pająka z blatem nie są za krótkie? Robił tak ktoś? Działa? Na co zwrócić uwagę? Nie będzie problemów później z przełożeniami 10.-11.? Odległość zębów blatu od razy to około 6-7mm korba GX, kaseta XT, przerzutka GX, manetka GX. Edytowane 6 Maja 2017 przez Adi998
Flesz Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 Odległość położenia blatu reguluje się suportem a linię łańcucha powinieneś mieć na 6 przełożeniu czyli w połowie kasety.
Adi998 Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Opublikowano 6 Maja 2017 5 minut temu, Flesz napisał: Odległość położenia blatu reguluje się suportem a linię łańcucha powinieneś mieć na 6 przełożeniu czyli w połowie kasety. gdybym miał na 6. to by mi łańcuch nie spadał. Z wymianą suportu jest dużo roboty. Ja pytałem czy danie podkładek pomoże i czy śruby nie będą za krótkie.
Flesz Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 1 minutę temu, Adi998 napisał: Ja pytałem czy danie podkładek pomoże i czy śruby nie będą za krótkie. Możesz kombinować, ale jak dla mnie jest to prowizorka na krótką metę, ale to Twój rower...
Rekomendowane odpowiedzi