Skocz do zawartości

Bloki Shimano sm-sh 51 bez luzu ?

karol880621

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Czy istnieją jakieś bloki bez luzu bocznego kompatybilne z pedalami shimano pd 520?? Jestem posiadaczem owych pedałów, niestety z blokami sh 51 jeździ  mi się kiepsko właśnie  ze względu  na boczny luz roboczy.. czy  ktos slyszal o innych blokach  do tych że  padał bo ja szukam jak dotąd  bezskutecznie... ?

Opublikowano
7 minut temu, karol880621 napisał:

Witam wszystkich. Czy istnieją jakieś bloki bez luzu bocznego kompatybilne z pedalami shimano pd 520?? Jestem posiadaczem owych pedałów, niestety z blokami sh 51 jeździ  mi się kiepsko właśnie  ze względu  na boczny luz roboczy.. czy  ktos slyszal o innych blokach  do tych że  padał bo ja szukam jak dotąd  bezskutecznie... ?

Nie ma takowych jeżeli jeździsz szosą to polecam pedały szosowe.

Opublikowano

Tylko szosowe maja praktycznie zerowy luz.

Opublikowano
Dnia 5.5.2017 o 22:31, karol880621 napisał:

Maksymalny luz boczny w systemie Shimano wynosi max 10st (co o tak jest jednym z najmniejszych na rynku). Można go jeszcze ograniczyć regulacją wypięcia w samych pedałach. jeśli masz taką regulację to po prostu z niej skorzystać. Co prawda będziesz się cieżej wypinał, ale i luz będzie mniejszy. Poza tym podobno luz boczny pozwala chronić stawy kolanowe, szczególnie podczas dużych obciążeń.