karol880621 Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 Witam wszystkich. Czy istnieją jakieś bloki bez luzu bocznego kompatybilne z pedalami shimano pd 520?? Jestem posiadaczem owych pedałów, niestety z blokami sh 51 jeździ mi się kiepsko właśnie ze względu na boczny luz roboczy.. czy ktos slyszal o innych blokach do tych że padał bo ja szukam jak dotąd bezskutecznie... ?
GBike Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 7 minut temu, karol880621 napisał: Witam wszystkich. Czy istnieją jakieś bloki bez luzu bocznego kompatybilne z pedalami shimano pd 520?? Jestem posiadaczem owych pedałów, niestety z blokami sh 51 jeździ mi się kiepsko właśnie ze względu na boczny luz roboczy.. czy ktos slyszal o innych blokach do tych że padał bo ja szukam jak dotąd bezskutecznie... ? Nie ma takowych jeżeli jeździsz szosą to polecam pedały szosowe.
Franz Mauer Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 Dnia 5.5.2017 o 22:31, karol880621 napisał: Witam wszystkich. Czy istnieją jakieś bloki bez luzu bocznego kompatybilne z pedalami shimano pd 520?? Jestem posiadaczem owych pedałów, niestety z blokami sh 51 jeździ mi się kiepsko właśnie ze względu na boczny luz roboczy.. czy ktos slyszal o innych blokach do tych że padał bo ja szukam jak dotąd bezskutecznie... ? Maksymalny luz boczny w systemie Shimano wynosi max 10st (co o tak jest jednym z najmniejszych na rynku). Można go jeszcze ograniczyć regulacją wypięcia w samych pedałach. jeśli masz taką regulację to po prostu z niej skorzystać. Co prawda będziesz się cieżej wypinał, ale i luz będzie mniejszy. Poza tym podobno luz boczny pozwala chronić stawy kolanowe, szczególnie podczas dużych obciążeń.
Rekomendowane odpowiedzi