norbert423 Opublikowano 10 Lutego 2019 Opublikowano 10 Lutego 2019 Hej. Jestem tu nowy i dopiero zaczynam swoją przygodę rowerową. Zakupiłem rower trek fuel ex7, który posiada bardzo podstawowe hamulce shimano mt400. Rowerem będę jeździł po górskich ścieżkach i wymagających kamienistych zjazdach. Bardziej nastawiam się na jazdę w dół. Zwracam się do was z prośbą, ponieważ jestem w temacie zielony, jakie hamulce oraz tarcze mógłbym włożyć, aby uzyskać dobry efekt hamowania. Na oku mam xt 8020, ale nie wiem czy to będzie odpowiedni wybór. Jeśli były już podobne tematy to z góry za to przepraszam. Budżet na hamulce to ok. 800-900zł. Szukam głownie na olx. Jakie są wasze propozycje i jakie tarcze wybralibyście? Pozdrawiam
elmapeto Opublikowano 10 Lutego 2019 Opublikowano 10 Lutego 2019 Poszukaj na forum. Znajdziesz podpowiedzi.
Gość Opublikowano 10 Lutego 2019 Opublikowano 10 Lutego 2019 Wybór jest spory. Co innego gdybyś miał jakieś typy i pytał o opinie. Przejrzyj dostepne na forum informacje. ZEE, Magura MT5 itd. itd.
Kruk Opublikowano 10 Lutego 2019 Opublikowano 10 Lutego 2019 lub XT M8020 kwestia budżetu, jak więcej masz kasy na heble to Sainty polecam.
Fenthin Opublikowano 10 Lutego 2019 Opublikowano 10 Lutego 2019 Magura MT5 lub Shimano ZEE BR-M640. Dwie najsensowniejsze opcje w tych pieniądzach.
Rekomendowane odpowiedzi