srebrny lis Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 czy zdjęcie tej plastikowej osłony z największej tarczy ma znaczenie dla jazdy? Czy zdjęcie nie wywoła jakichś przykrych konsekwencji? Czy można ją zdjąć?
Gość Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 Przed chwilą, srebrny lis napisał: czy zdjęcie tej plastikowej osłony z największej tarczy ma znaczenie dla jazdy? Czy zdjęcie nie wywoła jakichś przykrych konsekwencji? Czy można ją zdjąć? nie ma znaczenia dla jazdy , to jest tylko osłona byś sobie nogawki spodni nie ubrudził bądź by Ci łańcuch nie wkręcilł jej w korbę , w droższych korbach osłony już brak
srebrny lis Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Opublikowano 5 Maja 2017 w korbach bez osłony jest śrubka pomiędzy tarczą a korbą, czy ona jest konieczna?
Gość Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 18 minut temu, srebrny lis napisał: w korbach bez osłony jest śrubka pomiędzy tarczą a korbą, czy ona jest konieczna? nie wiem o jaką śrubkę chodzi, możesz to na zdjęciu pokazać ?
srebrny lis Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Opublikowano 5 Maja 2017 śrubka przechodzi przez tarcze w stronę korby, jakby osłona dla spadającego łańcucha między korbe a tarcze. Ja takiej nie mam bo miałem osłone. Jednak mam otwór gwintowany na wysokości korby, patrząc z boku nie widać go. Korba zasłania ten otwór. Otwór ma miejszą średnicę niż otwory po śrubkach osłony
Gość Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 chodzi Ci o ten boleć zaznaczony na zdjęciu na czerwono? to jest bolec by łańcuch nie spadł miedzy tarcze a ramię korby ( choć nigdy mi się to nie zdarzyło)
srebrny lis Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Opublikowano 5 Maja 2017 tak, o to chodzi. Czyli nie muszę tam niczego wkręcać?
Gość Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 po pierwsze to ten bolec jest chyba na stałe , więc nie wiem czy w ogóle tam coś wkręcisz , a po drugie też nie widzę sensu demontażu tej osłony , korzyści z tego i tak mieć nie będziesz, ale zrobisz jak uważasz
Gość Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 to zdemontuj lub wymień choć może być ciężko dostać , sam kiedyś szukałem i dałem sobie spokój po pewnym czasie
alfine-11 Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 (edytowane) 3 godziny temu, samuel_87 napisał: w droższych korbach osłony już brak Wielu zawodników płaci do dzisiaj duże pieniądze za dorobienie osłon łańcucha do korb w których ich brak za niektóre węglowe czy tytanowe osłony trzeba zapłacić nawet ponad 200 US $ Edytowane 5 Maja 2017 przez alfine-11 dodanie grafiki 1
iza Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 12 minut temu, alfine-11 napisał: Wielu zawodników płaci do dzisiaj duże pieniądze za dorobienie osłon łańcucha do korb w których ich brak za niektóre węglowe czy tytanowe osłony trzeba zapłacić nawet ponad 200 US $ Zaciekawiłeś mnie tą informacją, masz może info, po co im te osłony? Przecież, pro jeansach nie jeżdżą:D
alfine-11 Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 Osłona chroni nasze ciało przed bezpośrednimi urazami zębatki w czasie kraksy zmniejsza też ryzyko spadnięcia łańcuch na zewnątrz oraz utrudnia wpadnięcie i wkręcenie się patyków , trawy itp. itd. pomiędzy łańcuch i zębatkę na korbie śliczna węglowa osłona 1
Gość Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 (edytowane) tylko trzeba sobie zdać z tego sprawę,że raczej nikt na forum nie jest na tyle szalony by wydawać 200$ na kawałek carbonu czy metalu Edytowane 5 Maja 2017 przez Gość
Puncu Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 Ta osłona potocznie nazywa się rockring lub bashguard. Chroni zębatkę przed uderzeniem kamieni czy powieszeniu się na przeszkodzie np. jak przejeżdża się przez powalone drzewo. 1
LukasFR22 Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 (edytowane) Kiedyś rockring uratował mnie od sporego urazu, gdzie przy kraksie rower wylądował mi na plecach i miałem odbity rockring na łopatce. Pomyśleć co by było jak bym nie miał go W jezdzie na trasach gdzie są wysokie kamienie chroni też od pogięcia blatu. Domyślam się że chcesz sie pozbyć z roweru do Xc ? jeżeli nigdy się tobie nogawka nie wkręciła to nie potrzebujesz lecz z wagi nie zejdziesz, chyba ze jest paskudny i się tobie nie podoba to lepiej coś poszukać albo samemu zrobić Edytowane 5 Maja 2017 przez LukasFR22
martinb3 Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 Można ściągnąć osłone bez rozkręcania korby?
wojciechu Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 Dnia 8.05.2017 o 20:50, martinb3 napisał: Można ściągnąć osłone bez rozkręcania korby? Po wewnętrznej stronie największego blatu odkręcasz tylko śrubki i zdejmujesz osłonę _________________________________ Miałem podobny dylemat... mieć czy nie mieć osłony na korbie. Mam rower Unibike górski, w którym pękła osłona korby, więc zwyczajnie ją wymontowałem, bo nieciekawie to wyglądało. Wizualnie o wiele lepiej wygląda korba bez tej osłony. Kolega w pierwszym komentarzu napisał, że osłona służy przede wszystkim do tego, aby nogawka nie wkręcała się w łańcuch. No tak... jeżeli jesteś stereotypowym niedzielnym rowerzystą, który wybiera się na rowerowanie w dżinsach czy jakichś luźnych dresach to taka osłonka ma wtedy sens.
Rekomendowane odpowiedzi