Skocz do zawartości

Z 15mm na 9mm qr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,ostatnio przeglądając internet w poszukiwaniu piasty przedniej znalazłem znalazłem fajną piaste w dosyć dobrej cenie problem w tym że piasta jest pod oś 15mm A mój amortyzator jest przystosowany do osi 9mm qr . Nie wiem jak to rozwiązać więc proszę o pomoc

Opublikowano

Najpierw napisz jaka to piasta jeśli jakaś lepsza to da się kupić adapter, jeśli nie to będzies zmusiał kupić nową piastę :)

Opublikowano

Raczej nie ma znaczenia czy lepsza piasta. Do 15mm bez problemu użyjesz adaptera:

dt-swiss-conversion-kit-for-350-hub-15mm

Sam z takiego korzystałem przez pewien czas.

Opublikowano

Aaa chyba że tak, np w DT Swiss czy Novatec są po prostu adaptery osi ale takie rozwiązanie chyba też podejdzie :)

Opublikowano (edytowane)

To akurat jest rozwiązanie stosowane także przez DT Swiss. Adapter miałem w komplecie z kołami X1900 Spline

Edytowane przez pawel2208
Opublikowano

@Kornel2005 jeśli to piasta DT SWISS to możesz kupić adapter pod sztywną oś 10mm, zacisk DT Swiss RWS 10mm i wsadzić do amora po qr9. I masz sztywną oś bez wymiany amora 😁

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam Panowie

Mam problem i nie mogę nic klarownego znaleźć w sieci.

Szukam piasty z będebkiem micro spline (czyli center lock).

Problem w tym, że mam rame z mocowaniem 142x9mm.

Czy jest jakakolwiek konfiguracja (np dla dt swiss 350, albo 240s, lub moze dla piasty shimano xtr), adaptery i takie tam, aby umożliwić montać napędu shimano 1x12 do mojej ramy?

będę bardzo wdzięczny za pomoc

pozdr

Arek

Opublikowano
6 godzin temu, maapiid napisał:

Problem w tym, że mam rame z mocowaniem 142x9mm.

Yyy a nie 135 na 9 mm?142 to tylko oś sztywna 12 mm , chyba trek miał "patent" na 141 mm piastę z tyłu.

Jeśli masz piastę 135 na 9 QR nie masz szans na micro spline, nie istnieje jeszcze taka piasta.