Adik898 Opublikowano 6 Lutego 2019 Opublikowano 6 Lutego 2019 (edytowane) Mam zamiar zmienić kasetę 8 rzędową na kasetę 10 rzędową czy spasuje ona mi z ramą ? Edytowane 6 Lutego 2019 przez Adik898
elmapeto Opublikowano 6 Lutego 2019 Opublikowano 6 Lutego 2019 Skazuje? O ile mi wiadomo to do ramy powinna wejść tylko koło musisz mieć odpowiednie. Piasta,bębenek pod 10rz. Potem pamiętać o łańcuchu. 1
Gość Opublikowano 6 Lutego 2019 Opublikowano 6 Lutego 2019 Ska co? Napisz jeszcze raz i nieco dokładniej co masz zamiar zrobić.
Adik898 Opublikowano 6 Lutego 2019 Autor Opublikowano 6 Lutego 2019 Godzinę temu, PrzeLuka napisał: Ska co? Napisz jeszcze raz i nieco dokładniej co masz zamiar zrobić. Sory autokorekta
Gość Opublikowano 6 Lutego 2019 Opublikowano 6 Lutego 2019 Ale nadal nie wiem dokładnie jakich informacji potrzebujesz. Rama bez problemu zmieści kastę 10s i bębenek piasty też powinien. Jeśli potrzebujesz więcej info na temat przeróbki napedu na 10s to odsylam Cię tu... https://forum.szajbajk.pl/forum/17-napęd/ Przeszukaj dział i zapoznaj się z istniejącymi wątkami w tym temacie. Z ewentualnymi pytaniami możesz się śmiało do nich podpinać.
Gość Opublikowano 7 Lutego 2019 Opublikowano 7 Lutego 2019 14 godzin temu, Adik898 napisał: Mam zamiar zmienić kasetę 8 rzędową na kasetę 10 rzędową czy spasuje ona mi z ramą ? Pytanie o kasetę w dziale korby/suporty jest niewłaściwe, wątek przenoszę. To jest pierwsze i ostatnie upomnienie. Co do przesiadki z 8s na 10s, to nic nie stoi na przeszkodzie aby to zrobić. Wiedz jednak, że potrzebujesz oprócz kasety, także przerzutki oraz manetki 10s, a także nowej linki (to oczywiste przy remoncie/przebudowie napędu). Skoro masz 8s to musisz mieć na 99% piastę z bębenkiem standardowym, więc cała ta operacja ma rację bytu. Więcej info o napędach znajdziesz w innych wątkach na forum w odpowiednim dziale.
Rekomendowane odpowiedzi