Skocz do zawartości

Romet huragan 3.0 2015 rok.

daniel_s4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czołem,

proszę o poradę, może ktoś ma ten rower, używa, albo ma dane dotyczące ramy itd. Kupiłem wspomniany rower na fali zachwytu i krótkiej przejażdżki wokół komina, w sumie jazda trwała może 3 minuty, nie bardzo były warunki na jazdę a w dodatku pojechałem po rower nieco chory, podczas krótkiej jazdy wszystko było ok :)

No ale trudno kupiłem i tak się teraz zastanawiam czy ten rower nie będzie na mnie za mały mam 175 cm i 79 cm przekrok, gość od którego kupiłem rower ma 172 cm, rozmiar ramy to 52. Przegrzebałem internet(nie znalazłem rysunku ramy) a co do samych opisów wielkości to nieco zgłupiałem, sam już nie wiem jaki rozmiar powinien być prawidłowy. Te 52 który określa rozmiar ramy to długość rury podsiodłowej czy długość rury łączącej rurę podsiodłową z główką. Tym bardziej że na stronie rometa opis jest taki że na 175 cm, powinienem mieć ramę 19 cali, ale te 19 cali to jaki rozmiar ramy 52,54 a może 56?

IMG_20190203_114049817_małe.jpg Edytowane przez daniel_s4
Opublikowano

52 to rozmiar rury górnej. Na 175 cm rozmiar 52 może być lekko za mały, ale bez tragedii. Zobacz czy może ustawić siodło na odpowiedniej wysokości, i czy jadąc na łapach z lekko ugiętymi łokciami nie jesteś jakoś bardzo skulony. Być może wystarczy dać trochę dłuższy mostek.