Skocz do zawartości

Kross Level 1.0 (2019)

Igorix08

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zastanawiam się nad zakupem roweru. Wpadł mi w oko Kross Level 1,0 z roku 2019 na kołach 29 cali (mój obecny rower jest na kołach 29 i nie wyobrażam sobie zmiany na mniejsze). Głównie jeżdżę w lesie (nie po głównych ścieżkach) więc rowery rekreacyjne typu hexagon odpadają. Wiem że w tej cenie (2000zł) można dostać lepsze rowery (używane) lecz nie chcę. Zastanawiam się czy ten kross to dobry wybór?

Opublikowano

Oprócz ciekawej ramy nie oferuje prawie nic, w tej cenie szukaj czegoś na Acerze/Altusie/Alicii
Zobacz sobie na nowy odcinek Szajbajka

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Kross 1.0 jest dostępny w centrumrowerowe.pl za 1599 plus przesyła i to jest dobra cena za ten rower. Jest to sprzęt z dobrą ramą ale niestety z typowo rekreacyjnym osprzętem. W tym sklepie jest jeszcze 3.0 za 2049 ale zostały już tylko S-ki oraz 4.0 za 2149 lecz niestety tylko S i XL. Jak masz ok 170 cm wzrostu to S będzie jeszcze ok:) XL jest duży....bardzo duży:)

Są to modele z 2018. Patrząc jednak na stronę Krossa widzę, że na zdjęciach 1.0 ma amortyzator Suntour XCM z blokadą w manetce na kierownicy choć w opisie podają, że jest to XCT...jakiś błąd?

Jeśli jest to XCM z blokadą to te 1999 nie jest jakąś tragedią ale jak popatrzysz dobrze po necie to kup 3.0 z 2018:) 

Sprawdziłem, jest na stronie dobrerowery.pl za 2099 z darmową przesyłką, to porządny sklep, dobra cena i fajny rower na początek przygody z XC:) Krossa kupuj zawsze na jesień, mają wtedy najlepsze wyprzedaże. Ja tak kupiłem 6.0:)

Link do dobrerowery.pl:

https://www.dobrerowery.pl/kross-level-3-0-2018?from=listing

Edytowane przez TOMALA72
Opublikowano

Napęd to nie problem (jest to element eksploatacyjny jak się zajedzie to wrzucę coś lepszego). A co do 2018 mam mieszane uczucia odnośnie linek pod rurą dolną.