wermut Opublikowano 3 Lutego 2019 Opublikowano 3 Lutego 2019 Hej, chciałbym się tylko krótko zapytać czy oferta Scott Genius 720 Plus (koła 27.5x2.8) z 2016 roku za 6600zł jest opłacalna czy nie? Rower nie ma najechane więcej niż 600km, jest przeserwisowany przez sklep i sprzedawany przez nich również. Maszyna ma służyć na górskie traile oraz na asfaltowe dojazdy do leśnych szlaków. Jest to okazja czy warto jednak poczekać na lepsze?
Andrzej Sawicki Opublikowano 3 Lutego 2019 Opublikowano 3 Lutego 2019 Całe wyposażenie jest z silnej górnej półki, marka dobra, więc nic tylko brać. Jeśli jeździsz bardzo agresywnie, to możesz zauważyć braki starszego zawieszenia Scotta. Genius niedawno dostał nową, lepszą geometrię. Ważne jest, czy dają jakąś konkretną gwarancję, skoro fabryczna wyszła. I sprawdź, czy na pewno rozmiar jest pod Ciebie, a nie na siłę "dopasowany" przez sprzedawcę. Optymalnie byłoby zrobić jazdę próbną, choćby krótką.
wermut Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Opublikowano 3 Lutego 2019 Właśnie rower jest pod mój wzrost, bo to S-ka jakich mało. Na trailach wcześniej jeździłem głównie HTkiem z amortyzatorem 100mm, więc jestem początkujący. Gwarancja Scotta jeszcze obejmuje ten rower + sklep coś przebąkiwał o serwisie po sezonie. Sam polowałem na używki 2018, ale niestety albo nie ma w S, albo są megadrogie.
Ares Opublikowano 3 Lutego 2019 Opublikowano 3 Lutego 2019 Jak to jakaś nie utyrana potestówka to całkiem solidna okazja. Tarcze niech Ci wymienią bo to aż wstyd w rowerze za tyle kasy by takie coś dawać.
wermut Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Opublikowano 3 Lutego 2019 Ale co dawać? Tarcze z płynem i klockami były już wymienione wcześniej. Po ogumieniu i napędzie widzę, że nie miało okazji się zużyć.
Ares Opublikowano 3 Lutego 2019 Opublikowano 3 Lutego 2019 Jak nie ma oryginalnych tarcz to w porządku. Z doświadczenia w potestówkach to patrzy się bardziej na stan wizualny ramy bo to ciężko wymienić w przeciwieństwie do napędu czy opon.
wermut Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Opublikowano 3 Lutego 2019 A czy tak relatywnie młoda potestówka ma szansę być zajechaną po takim dystansie?
Andrzej Sawicki Opublikowano 3 Lutego 2019 Opublikowano 3 Lutego 2019 Nie. Bardziej chodzi o to, czy nie ma widocznych/wyraźnych uszkodzeń. Rower testowy bywa traktowany jak auto flotowe.
Rekomendowane odpowiedzi