rosik89 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Cześć, to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o ewentualną wyrozumiałość jestem przed wyborem nowego amora do mojego Giant Talon 29 z 2015 roku i zdecydować się muszę miedzy Manitou Markhor (ok 1100 zl) i Suntour Raidon (700zl). Stery 1,1/8, oś 9mm, moja waga to ok 80kg najczęstsza jazda to jazda po ścieżkach, lasach w przyszłości może mi uda się wystartować w zawodach. Jakieś wady/zalety przemawiające za jednym lub drugim oprocz tego co mowił o Markhorze Szajbajk? Czy Markhor jest warty doplaty ok 400zl?
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2019 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Nie znam Markhora osobiście, ale Raidona na wylot. Bardzo dobry amorek. Świetnie pracuje, łatwy w serwisie. Po sezonie jestem z niego bardzo zadowolony a lekko u mnie nie miał. Pamiętaj o serwisie zerowym. Polecam naszego forumowicza @ACTIVIA w temacie SR Suntour
rosik89 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2019 2 godziny temu, zibi_j1 napisał: Pamiętaj o serwisie zerowym. Masz jakiś poradnik odnośnie serwisu Raidona? Jeśli chodzi o miejsce zakupu to tylko @ACTIVIA słyszałem o tym sklepie tylko same dobre opinie, mam nadzieje że będzie w stanie mi też ewentualnie przyciąć rurę i nabić gwiazdkę
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2019 Opublikowano 31 Stycznia 2019 ACTIVIA sprzedaje amory przygotowane do jazdy, więc z tym zerowym to nie koniecznie ale zakupić dodatkowo smar, olej i komplet gąbek nie zaszkodzi. Dotnie, nabije gwiazdkę jak podasz wymiar i się dogadasz. Co do przeglądu...
Rekomendowane odpowiedzi