Skocz do zawartości

spodenki rowerowe "WIATR W PLECY"

Siwiec

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć,

Widzę, że Twoje pytanie pozostało bez odpowiedzi :) Mogę Ci potwierdzić, że jeździmy w tym spodenkach już od 3 sezonów i na serio jest to najlepsza para spodni w jakich miałem okazję jeździć. Żelowa wkładka, materiał bardzo dobrej jakości i porządne wykonanie. Zawsze możesz je obejrzeć, pomacać i przymierzyć, a jeśli nie będą Ci odpowiadać masz 30 dni na darmowy zwrot.

Pozdrawiam,

Paweł

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Cytat

masz 30 dni na darmowy zwrot. 

Kupiłem na próbę ale niestety skorzystam z możliwości zwrotu.  Zdecydowałem się na te spodnie głównie ze względu na jednolity czarny kolor oraz atrakcyjną cenę. Przy okazji do paczki dorzuciłem koszulkę oraz rękawki i chyba to przeważyło o skorzystaniu ze zwrotu.

Z całego zestawu faktycznie najlepiej prezentują się spodenki, materiał jest dość gruby i mocno elastyczny, podczas przymierzania wkładka układała się jak trzeba, mankiet jest szeroki z silikonową aplikacją. Szelki z czarnej siateczki.  Ponieważ będę zwracał zamówienie, nie miałem okazji przetestować spodni podczas jazdy, więc na ten temat się nie wypowiem. Ogólnie przy pierwszym kontakcie wydają się okej, zwłaszcza biorąc pod uwagę rozsądną cenę. Spodenki nie posiadają metki, która wskazywałaby producenta czy chociażby kraju pochodzenia, jednak patrząc na pozostałe elementy zestawu odpowiedź wydaje się być oczywista.

IMG_20190702_220033623_HDR.thumb.jpg.e2f7a99400b0411c8bff961330c52f5b.jpg

Koszulka z nadrukiem "made in china" na wewnętrznej stronie kołnierzyka, wykonana jest ze śliskiego sztucznego tworzywa o intensywnym, nieprzyjemnym "plastikowym" zapachu. Jej wygląd i kolorystyka podobają mi się, jednak materiał z jakiego jest wykonana nie przypadł mi do gustu. Cała wykonana jest z jednego gatunku materiału, dość grubego i sztywnego, "plastikowego w dotyku". Wydaje się to być identyczny gatunek jak kupiona przeze mnie tej wiosny, za kilkadziesiąt złotych, koszulka z chin (materiał, suwak, zapach). Moim zdaniem ze względu na ładne kolory i fajny wygląd dla mniej wymagających mogłaby być okej. Natomiast ja szukałem czegoś innego. Na metce nadrukowana mapa Włoch, brak żadnych informacji oraz loga producenta.

IMG_20190702_220130111_HDR.thumb.jpg.430d60d7cdd7f3990c358083ed22242b.jpg

Rękawków nawet nie rozpakowałem, nie mogę się wypowiedzieć. Wrzucam tylko zdjęcie:

IMG_20190702_220141022_HDR.thumb.jpg.a7f35f6afeac700535595bd289eca7d2.jpg

Podsumowując  - zamawiając nie spodziewałem się produktów z chin, w podobnej cenie mogę mieć coś pochodzącego, od któregoś z krajowych producentów. I tak też zrobię, chyba zamówię ciuchy  z Martonbike lub Attiq, a ten zestaw wróci do sprzedawcy. Zakładam, że ze zwrotem nie będzie problemu, więc na mój eksperyment straciłem jedynie czas.