bater9000 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Witam mam problem z manetką Shimano Altus SL-M31. Ogólnie chodzi o sprężynkę która,, pomaga'' wskaźnikowi pokazać odpowiednie przełożenie na telewizorku. Przez przypadek wypadła mi z mechanizmu i nie potrafię znaleźć miejsca w którym powinna się ona znajdować. Do tematu dołączam zdjęcia manetki i może ktoś mi pomoże gdzie to się powinno znajdować. Dziękuję za każdą udzieloną radę.
elmapeto Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 To proste .pokombinuj trochę. Ciężko mi to opisać nie mając tego w ręce. Wskaźnik pasuje tylko w jednym położeniu i potem trzeba dopasować sprężynkę do tych otworów.
bater9000 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2019 Mógłbyś mi mniej więcej pokazać na zdjęciu jak to umieścić Bo kombinowałem z tym ostatnio ale ciągle sprężynka nie pasuje 34 minuty temu, elmapeto napisał: To proste .pokombinuj trochę. Ciężko mi to opisać nie mając tego w ręce. Wskaźnik pasuje tylko w jednym położeniu i potem trzeba dopasować sprężynkę do tych otworów.
elmapeto Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Musi to działać tak . Gdy wsadzisz luzem ten wskaźnik , powinien się on przesuwać w górę gdy manetką zmieniasz biegi na wyższe. Sprężynka jest po to ,żeby odciągała wskaznik w drugą stronę,gdy zmieniasz biegi w dół. Robiłem to w różnych manetkach i zawsze się udawało.
bater9000 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2019 2 godziny temu, elmapeto napisał: To proste .pokombinuj trochę. Ciężko mi to opisać nie mając tego w ręce. Wskaźnik pasuje tylko w jednym położeniu i potem trzeba dopasować sprężynkę do tych otworów. Rozumiem jak ma działać prowadzenie wskaźnika tylko nie wiem jak ta sprężynka ma być włożona do tej manetki. Ma o coś haczyc czy coś?
elmapeto Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Jest jeszcze jedna możliwość. Odkręć pokrywkę z drugiej manetki jak masz taką samą.
bater9000 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2019 1 godzinę temu, elmapeto napisał: Musi to działać tak . Gdy wsadzisz luzem ten wskaźnik , powinien się on przesuwać w górę gdy manetką zmieniasz biegi na wyższe. Sprężynka jest po to ,żeby odciągała wskaznik w drugą stronę,gdy zmieniasz biegi w dół. Robiłem to w różnych manetkach i zawsze 10 minut temu, elmapeto napisał: Jest jeszcze jedna możliwość. Odkręć pokrywkę z drugiej manetki jak masz taką samą. A serwisant rowerowy zrobiłby mi to za free?
Kruk Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Za free jak to określiłeś to nawet w mordę się nie dostanie, za 10 złotych powinien Ci złożyć choć może i za darmo ale wątpię.
bater9000 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2019 Okej dzięki za odpowiedzi
elmapeto Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Myślę ,że porządny serwis zrobi to za dziękuję. Skąd jesteś?może pomogę.
bater9000 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2019 Już rozwiązałem problem dzięki za wszelkie rady
Rekomendowane odpowiedzi