4ddw4d Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Witam, mam problem w doborze rozmiaru ramy Rometa Orkana 4m z roczników 2016-18. Posiadam 176 cm wzrostu oraz jakies 82-33 długości nogi po wewnętrznej. Według oficjalnej strony Rometa odpowiedni dla mnie rozmiar ramy to 20-21 cali, jednak słyszałem kilka opinii na ten temat jakoby taka rama mogłaby być zbyt duża i lepszym rozwiązaniem jest 19'. Czy ktoś przy podobnym wzroście używa tego roweru i mógłby się podzielić swoimi doświadczeniami? Temat dotyczy też prawdopodobnie Orkana 1/2/3m bo (mogę się mylić ) to ta sama rama co w 4m. Oczywiście w miarę możliwości postaram się przetestować ten rower w sklepie stacjonarnym, jednak nie wiem czy będzie taka możliwość. Tabela rozmiarów Rometa: https://sklep.romet.pl/jak-dobrac-rower Edytowane 28 Stycznia 2019 przez 4ddw4d
WoyteK Opublikowano 28 Stycznia 2019 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Cześć, mam Orkana 3M ale z 2015 roku, przy moim wzroście 175 rama 19" jest idealna
4ddw4d Opublikowano 29 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2019 A więc ciekawe jak się ta ich rozmiarówka ma do rzeczywistości
Rekomendowane odpowiedzi