WściekłyDzik Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 chce przerobić koła na bezdętkowe w rowerze z taką obręczą: All Terra DB-X40 Double Wall, 32H 27.5 +, disc specific 40mm wide szerokość wewnętrzna obręczy 35mm. Jako że nie znalazłem izolacji o grubość +- zastanawiam się czy taka taśma spełni swoją rolę https://allegro.pl/38mm-50y-tasma-klejaca-szara-power-tape-wzmocniona-i7230621099.html tamśmy izolacyjne tej grubości jakie znalazłem są samowulkanizujące, więc odpadają. Czy może lepiej w tym wypadku nie żałować cebulionów na coś bardziej rekomendowanego. Co do samych obręczy dodam że nie znalazłem żadnych informacji czy jest ona tak właściwie tublessready.
jermak Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Witam poszukaj Gorilla tape bedzie pewniejsza.Ja mam na tej tasmie dwa zestawy kol I nie ma problemu.Pozdrawiam 1
seraph Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Ta taśma z linka bez problemu się sprawdzi jak każda inna wzmacniana. Ja jeżdżę na HelpTape za 2,50 za rolkę i tez się sprawdza bardzo dobrze. 1
WściekłyDzik Opublikowano 1 Lutego 2019 Autor Opublikowano 1 Lutego 2019 (edytowane) zakupiłem jednak zwykłą szarą z marketu 38 mm. Spasowała się idealnie, kleiłem na dwa obroty. Koła uszczelniło od razu, ale co się okazało jedna oponka była przecięta. Uszczelniacz jednak skleił i puki co wygląda ok, na wszelki jednak nowa zamówiona. Co ciekawe dętki siedziały fatbikowe 400 g każda, także jest zysk. Edytowane 1 Lutego 2019 przez WściekłyDzik
seraph Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 Duże to rozcięcie? Z tego właśnie powodu ja zawsze najpierw zakładam na próbę opony bez mleka, żeby sprawdzić czy nie ma dziur. Jeśli powietrze ucieka wyraźnie (słychać i czuć) podklejam łatką - taką jaką naprawia się opony samochodowe tylko mniejszą. Klej też od tego, bo do dętek z oponami nie działa. Duża dziura załatana samym mlekiem to nie jest stabilne i długotrwałe rozwiązanie.
DamianKle Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 Tesa 4289, cena 29zł za rolkę 66m, praktycznie odpowiednik taśmy Stan's za ułamek ceny
Rekomendowane odpowiedzi