ponczi Opublikowano 25 Stycznia 2019 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Ruszyły zapisy do wyścigu rowerowego, który odbędzie sie w Puszczy Niepołomickiej 4 sierpnia. http://chronotex.pl/opis-zawodow/?id_zawodow=329 Przebieg trasy: https://www.bikemap.net/en/r/4744611/?fbclid=IwAR2Tfa9mtXc_wc8gin7TPY34eS7Sd51SUKnDwKtB7MdyVZYv5fNS3cuivlA#/z14/50.0334652,20.3657341/terrain trasa dla MTB, jak i szosowców. Jakby połączenie półmaratonu i szybkiej dychy.
Gość Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Szykuje się dużo imprez w Puszczy w tym roku. To już czwarta, która kusi.
de Villars Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zajeżdżą tą puszczę A na poważnie - duża szansa, że na paru imprezach się pojawię. 4 sierpnia to fajny term,in. Jakoś bardziej mi się widzą zawody wiosną i w lecie niż późną jesienią. Jest tylko jeden problem - wiosną będę miał ostry deficyt czasu, ale od połowy czerwca zamierzam ostro to nadrabiać
ponczi Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2019 Ja wlaśnie te zawody traktuję, jako te najważniejsze dla mnie. Szkoda tylko, że rajd Doliną Dunajca wypada na początku maja. Najbardziej wymagające wydarzenie i nie wiem, czy uda mi sie dobrze przygotować. Tym bardziej, że dwa dni później jest półmaraton w puszczy. Do dychy podchodzę tylko 4fun. No i na koniec zapewne biathlon. Minusem maratonu jest sporo trasy po asfalcie, przez co zapewne w czołówce będą szosowcy.
Gość Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Muszę na wiosnę porządnie objechać te trasy, bo jak tak patrzę po mapce, to jakoś nie widzi mi się, żeby brać tam szosę, pod górala jakoś bardziej mi to pasuje...
ponczi Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2019 Asfalt na pewno jest na początku, Żubrostradzie oraz na finishu. Niewiadomą co do podłoża jest 6-8.5km oraz 15.5-19.5km, gdyż sam tamtędy nigdy nie jechałem. Reszta to żwiry, szutry, ubite drogi. Myślę, że trasa byłaby podobnej "klasy" co z biathlonu (ale bez płyt).
Fimala Opublikowano 28 Stycznia 2019 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Wyglada fajnie na gravela. Szkoda, że tak daleko ode mnie bo chętnie bym wystartował.
de Villars Opublikowano 28 Stycznia 2019 Opublikowano 28 Stycznia 2019 W dniu 27.01.2019 o 13:19, ponczi napisał: Do dychy podchodzę tylko 4fun. Ja tak podchodzę do wszystkiego :D Nie ma złudzeń, że gdzieś powalczę jakoś specjalnie.
Gość Opublikowano 28 Stycznia 2019 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Ciężko podchodzić do wszystkiego inaczej niż 4fun, skoro nam nie płacą za wygrywanie. Ale jednak fajniej jest być bardziej z przodu niż bardziej z tyłu.
ponczi Opublikowano 28 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2019 Wiadomo, no ale jednak inaczej startuje się mając to poczucie chęci współzawodnictwa, osiągnięcia dla siebie jak najlepszego rezultatu. A inaczej mając świadomość, że będzie się w czołówce od końca. Dlatego na takim maratonie, czy półmaratonie będę chciał cisnąć na miarę moich mozliwości. Natomiast w szybkiej 10, byle nie byc ostatnim, ale bez wypruwania płuc.
ponczi Opublikowano 31 Maja 2019 Autor Opublikowano 31 Maja 2019 Jeśli ktoś sie nastawiał na ten maraton to niestety został odwołany ;( Nie ma co prawda informacji na stronie samego wyścigu, ale tutaj: http://biegpopuszczy.pl/2019/05/20/nowy-dystans/ co uważam za pewen zgrzyt. Zero info na FB o tym, zero info na stronie, ale na stronie biegowej jest o tym wspomniane.
tol2di Opublikowano 5 Czerwca 2019 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Szkoda bo się nastawiłem na ten maraton.
Rekomendowane odpowiedzi