Daniel1 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Cześć, wymieniam silnik w moim e-biku ponieważ zepsuło mi się sprzęgło jednokierunkowe i poszła ośka (stary silnik to silnik TRIO 36V 250W ze złączem 6pin)... Mój nowy silnik który zakupiłem jest to MXUS XF08 tył wolnobieg który ma wtyczkę 9pin męską.. Od mojego kontrolera odchodzi 6 pin żeński który muszę zamienić na 9pin żeński i teraz pytanie do was jak przerobić taką wtyczkę 6 pin żeńska na wtyczkę 9 pin żeńska. I jak rozróżnić jaki kabel służy do określonej funkcji. Dodam tylko, że posiadam oryginalnie przedłużkę 9 pin męska/żeńska którą mogę wykorzystać do zamiany wtyczek. Do posta dołączam zdjęcia jak ma to wyglądać
Adam333 Opublikowano 16 Lutego 2019 Opublikowano 16 Lutego 2019 To 9pin to najpewniej 3 fazy( żółty,niebieski,zielony te najgrubsze), 5 od czujników halla (cienki żółty,niebieski,zielony,czerwony,czarny) i 1 od czujnika temperatury(pewnie biały). Ten stary na pewno ma 3 fazy, i nwm od czego są pozostałe 3. Spróbuj znaleźć w jakiejś instrukcji od czego są pozostałe i zlutuj je ze sobą(najlepiej z pominięciem złączek). Ogólnie to bardzo polecam blog : https://ebike.nexun.pl tam masz dużo informacji co i jak.
Rekomendowane odpowiedzi